Instagram

Instagram Super Like Özelliği Nedir?

Instagram, 2016 yılında kullanıcılara sunduğu “Hikayeler” özelliğini gün geçtikçe geliştirmeye devam ediyor. YouTube ve Tinder gibi platformlarda yer alan “Süper” özelliği artık Instagram’a geliyor. “Super Like” özelliği ile birlikte kullanıcılar günde bir defa olmak üzere istedikleri Instagram hikayesine “Süper Beğeni” gönderebilecek. Alessandro Paluzzi isimli bir yazılım uzmanı geçtiğimiz günlerde bu özelliği “X” üzerinden sızdırdı.

Instagram Super Like Nasıl Çalışacak?

Instagram Super Like Nasıl Çalışacak?

Instagram uygulaması 2016 yılında Hikayeler özelliğini kullanıcılara sunduğundan beri uygulamanın en popüler özellikleri arasında bulunmaktadır. Etkileşim ve DM’lerin yoğun olduğu “Hikayeler” bölümü “Süper Like” özelliğinin gelmesi ile etkileşim oranlarının çok daha fazla olması bekleniyor.

Yer alan bilgilere göre kullanıcılar, Süper Beğeni özelliğini günde sadece bir defa kullanabilecekler. Süper beğeni gönderme hakkı 24 saatte bir tekrardan kullanılabilir hale gelecek. Süper Beğeni’yi kullanmak oldukça kolaydır. Bu özelliği kullanmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Beğenmek istediğiniz hikayeyi açın.
  2. Aşağıda yer alan beğenme butonuna basılı tutun.
  3. Ekranda parmağınızı tuttuğunuz sürece kalp büyüyecek ve “Süper Beğeni” şeklinde değişecek.
  4. Parmağınızı çektiğinizde süper beğeni hikayeyi paylaşan kişiye gönderilecek ve kişi bir bildirim alacak.

Yukarıdaki adımlar izleyerek dilediğiniz kişiye “Süper Beğeni” gönderebilirsiniz.

Instagram Süper Beğeni Kısıtlamaları

Instagram Süper Beğeni Kısıtlamaları

Instagram Süper Like özelliği için kullanıcılara getirilen bazı kısıtlamalar bulunacak. Bu özelliğin kısıtlamaları arasında şunlar bulunmaktadır:

  • Kullanım Adedi: Kullanıcılar süper like özelliğini 24 saat içerisinde yalnızca bir kez gönderebilecek. Uygulamanın bunu yapmasındaki en büyük amaç spam kullanımını azaltmaktır.
  • Yalnızca Hikayelerde Kullanım​: Süper beğeni şu anda sadece “Hikayeler” bölümü için kullanılacak. Ancak ilerleyen zamanlarda postlara gelip gelmeyeceği hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Instagram’da beğeni sayınızı yükseltmek istiyorsanız Instagram beğeni satın al paketlerimiz inceleyin.

Yukarıdaki kısıtlamalar göz önünde bulundurularak Instagram süper beğeni kullanıp kullanmayacağınıza karar verebilirsiniz.

Instagram Süper Beğeni Avantajları

Instagram Süper Beğeni Avantajları

Instagram Süper Beğeni özelliğini kullanmanın kullanıcılara sağladığı bazı avantajlar bulunmaktadır. Bu avantajlar arasında şunlar gösterilebilir:

  • Dikkat Çekme: Süper beğeniler normal beğenilere kıyasla çok daha ilgi çekici olacaktır. Bundan dolayı da hikayesine süper beğeni gönderdiğiniz kişilerin dikkatini çekebilirsiniz.
  • Etkileşimlerin Artışı: Hikayeye süper beğeni gönderen kullanıcıların, o kişiyle ilgili daha fazla yorum yapma ve beğenme olasılığı vardır.
  • Bağlantı Kurma: Hikayesine süper beğeni göndererek bir kullanıcıya ona özel ilgi duyduğunuzu gösterebilirsiniz. Bu şekilde takipçilerinizle daha kuvvetli bir bağ kurabilirsiniz.

Yukarıda yer alan avantajlar özelliğin henüz kullanıcılara sunulmadan önceki varsayımlarıdır. Asıl avantajlar kullanıma sunulduktan sonra daha kolay bir şekilde gözlemlenebilir.

Instagram Super Like Ücretli mi Olacak?

Instagram Super Like Ücretli mi Olacak?

YouTube ve Tinder gibi platformlar “Süper Özellikleri” adı altında kullanıcılardan ücret talep ediyor. Instagram’ın bu yeni özelliğinin ise ücretli olup olmayacağına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak günde bir defa gibi bir kullanım kotasının olmasından dolayı özelliğin ücretsiz olabileceği düşünülüyor.

Instagram Süper Beğeni Ne Zaman Kullanılacak?

Instagram Süper Beğeni Ne Zaman Kullanılacak?

“Instagram Süper Beğeni” özelliğinin ne zaman kullanılacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Yakın bir zamanda özelliğin kullanıcılarla buluşacağı bekleniyor.

Hilal

Her konuda kapsamlı ve güvenilir içerikler üretmek için çaba gösteriyoruz. Sitemizde sosyal medya, teknoloji, nasıl kullanılır ve daha birçok konuda zengin içeriklere ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu