Instagram

Instagram Görüldü Kapatma (2024)

Instagram, dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan popüler sosyal medya platformudur. Instagram arkadaşlarımızla ve takipçilerimizle etkileşimde bulunmanın en kolay yollarından biridir. Gün içinde arkadaşlarımızla Instagram üzerinden mesajlaşmak en eğlenceli aktiviteler haline gelmiştir. Her ne kadar arkadaşlarımızla etkileşim halinde olsakta bazı durumlarda özel hayatımızı veya mesajlarımızın görüldü bilgisini kontrol etmek isteriz. Instagram kullanıcıların gizlilik taleplerine oldukça önem vermektedir. Bu nedenle kullanıcıların görüldü bilgilerini yönetmelerine imkan sağlar. Instagram’ın bu özelliği kullanıcıların gizlilik bilgileri  açısından oldukça ilgi görmüştür. Bu yazımızı okuduğunuzda instagram görüldü kapatma işleminin nasıl yapıldığını öğrenmiş olacaksınız.

Instagram Görüldü Kapatma Nedir?

Instagram’da görüldü kapatma işlemi, bir kullanıcının mesajınızı okuyup okumadığınızı anlamaması için devre dışı bırakma işlemidir. Bu özellik, mesajlarınızı okuduğunuzda karşı tarafa “görüldü” bilgisi gitmesini engeller. Aslında okuduğunuz ama sonradan yanıtlayacağınız mesajlar için instagram mesaj görüldü kapatma özelliği oldukça kullanışlı bir özelliktir. Özellikle iş veya özel hayatında gizliliğe önem veren kullanıcılar için bu özellik büyük bir kolaylık sağlar.

Instagram Görüldü Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram’da görüldü bildirimini kapatmak, kullanıcıların uygulama içerisindeki gizlilik ayarlarını düzenlemeleri ile mümkündür. Instagram görüldü kapatma bir diğer adı ile instagram dm görüldü kapatma oldukça kolay bir işlemdir. Instagram her cihazda aynı şekilde çalışıyor olsa da bazı durumlarda cihazların işletim sistemine göre değişiklik gösteriyor olabilir. Bu nedenle sizlere instagram görüldü kapatma işlemini iOS ve Android cihazlarda nasıl yapılacağını göstereceğiz.

Instagram Görüldü Kapatma iPhone

Instagram her cihazda tasarımsal olarak aynı çalışır ancak bazı durumlarda işletim sistemine göre ayarlar bölümünde değişiklikler olabilir. Instagram görüldü kapatma iphone işlemi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  • Instagram uygulamanızı açın ve profilinize gidin.
  • Sağ en üst köşede bulunan üç çizgi sembolüne dokunun.
  • “Mesajlar ve hikaye yanıtları” seçeneğine dokunun.
  • “Okundu bilgisini göster” seçeneğine dokunun.
  • “Okundu bilgisi” seçeneğini pasif hale getirin.

Instagram Görüldü Kapatma Android

Android işletim sistemine sahip cihazlarda da Instagram görüldü kapatma işlemi hemen hemen aynıdır. Android cihazlarda Instagram görüldü kapatmak için aşağıdaki adımları izleyin.

  • Instagram uygulamanızı açın ve profilinize gidin.
  • Sağ en üst köşede bulunan üç çizgi sembolüne dokunun.
  • “Ayarlar” seçeneğine dokunun.
  • “Mesajlar ve hikaye yanıtları” seçeneğine dokunun.
  • “Okundu bilgisini göster” seçeneğine dokunun.
  • “Okundu bilgisi” seçeneğini pasif hale getirin.

Bu şekilde Instagram okundu bilgisini kapatmak oldukça basit bir işlemdir. Yukarıda belirtmiş olduğumuz adımları takip ettiğinizde okundu bilginiz görünmez. Yani kullanıcılar size Instagram sohbetten mesaj attıklarında, mesajları okuduğunuz zaman karşı tarafa görüldü bilgisi gitmez. 

Instagram’da takipçi sayınızı arttırmak için instagram takipçi satın al paketlerimizi inceleyin.

Ayrıca Instagram mesajlarınız cihazınızın ekranına düştüğünde üstten uygulamayı açmadan okuyabilirsiniz. Gelen mesajın üstüne basılı tutarak gelen mesajı uygulamayı açmadan okuyabilirsiniz. Bu şekilde okuduğunuzda karşı tarafa yine okundu bilgisi gitmez.

Bu yöntemler dışında cihazınızı uçak moduna aldıktan sonra uygulamaya girip, gelen mesajları okuyabilirsiniz. Cihazınızı daha sonra uçak modundan geri aldığınızda kullanıcıya okundu bilgisi gitmez. Bu yöntem de en çok kullanılan görüldü gizleme tüyolarından birisidir.

Instagram Görüldü Kapatma Uygulamaları

Instagram görüldü kapatma işlemini üçüncü parti uygulamalarla da yapabilirsiniz. Görüldü kapatma işlemi Instagram’ın kendi geliştirdiği özelliklerinden olduğu için üçüncü uygulamalardan bu işlemi yapmanız pek önerilmez. 

“Görüldü” bildirimini kapatmak için kullanılabilecek üçüncü parti uygulamalar da Instagram’ın görüldü kapatma işlemi ile aynı mantıkta çalışır. Bu uygulamalar karşı tarafa görüldü bilgisi gitmeden mesajları okumanızı sağlar.

Instagram’da “görüldü” bildiriminin kapatılması gizliliğine önem veren kullanıcılar için oldukça önemli bir özelliktir. Görüldü kapatma işlemini yukarıda belirttiğimiz adımları takip ederek yapabilirsiniz. Bu sayede yoğun zamanlarda ya da mesajlara o an cevap vermek istemediğiniz durumlarda bu özellik ile karşı tarafa görüldü bilgisi gitmez.

Hilal

Her konuda kapsamlı ve güvenilir içerikler üretmek için çaba gösteriyoruz. Sitemizde sosyal medya, teknoloji, nasıl kullanılır ve daha birçok konuda zengin içeriklere ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu