GenelInstagram

Instagram Mesaj Gitmiyor Sorunu

Instagram’da zaman zaman kullanıcılar farklı sorunlarla karşılaşmaktadır. Bu hatalar arasında yaygın olarak alınanlardan biri Instagram mesaj gitmiyor sorunudur. Bu sorunun birçok farklı nedeni olabilir. Özellikle internet bağlantısında yaşanan sorunlar veya uygulamadan kaynaklı sorunlar ilk sırada sayılabilir. Kısa süre içinde çözüme kavuşmak isteyenlerin ilk olarak uygulamanın en güncel sürümünü yüklemeleri tavsiye edilir. Eğer sorun hala devam ediyor ve uygulamada genel bir sorun bulunmuyorsa farklı yöntemler deneyebilirsiniz.

Instagram’da mesaj gitmiyor sorunu alanlar şu nedenlere bağlı olarak bu sorunu yaşıyor olabilir:

  • İnternet kaynaklı sorunlar,
  • Mesaj göndermek istediğiniz hesabın sizi engellemiş olması veya kullanıcının bulunamaması,
  • Instagram uygulamasından kaynaklı sorunlar vb.

Yaygın olarak görülen bu hatalar Instagram üzerinden yapılacak tüm işlemlerin aksamasına neden olabilir. Mesaj gönderme veya hikaye paylaşımı gibi konularda da sorun yaşanabilmektedir.

Instagram Mesajlar Gözükmüyor Ne Yapmalıyım?

Instagram’da mesajlar bazı durumlara bağlı olarak görülmemektedir. Bu sorunun çözümü için basit birkaç yöntem denenebilir. Eğer sorun hala devam ediyorsa muhtemelen sorunun kaynağı Instagram sunucuları ile ilgilidir. Bu sorunu çözmek için şu adımlar izlenebilir:

  • Instagram hesabından çıkış yapılıp tekrar girilir.
  • Instagram güncel değilse güncellenir.
  • İnternet bağlantısı kontrol edilir.
  • Cihaz yeniden başlatılır.

Bu yöntemlerden herhangi birini uygulamanıza rağmen hala mesajları görüntülemiyorsanız cihazınızdan da kaynaklı sorun olabilir. Ancak çoğu zaman bu sorunun kaynağı doğrudan Instagram’dan kaynaklıdır. Instagram mesaj çarpı işareti gibi bir sorun alınıyorsa bu durumda bağlantı kaynaklı olarak sorun oluşmuş demektir.

instagram mesaj gitmiyor sorunu

Instagram Mesaj Ayaları Nasıl Yapılır?

Instagram platformu üzerinden kullanıcıların birçok farklı ayar ile hesaplarının kullanımını özelleştirmeleri sağlanmaktadır. Özellikle mesaj ayarlarının yapılması ile kimlerin size mesaj gönderebileceğini belirleyebilir ve gelen kutunuzu özelleştirebilirsiniz. Instagram mesaj gönderiliyor yazıyor ama mesajlar gitmiyorsa yine bu ayarları kontrol etmenizde yarar var.

Mesaj ayarlarına erişim sağlamak ve birçok farklı işlemi yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Instagram profilinize giriş yapın.
  • Sağ üst köşede yer alan simgeden ‘’Ayarlar’’ bölümünü açın.
  • Açılan sayfadan ‘’Gizlilik’’ kısmına girin.
  • Buradan ‘’Mesajlar’’ bölümü ile mesaj ayarlarına erişim sağlanabilir.

İsteklerinize göre mesaj ayarlamalarını yaparak Instagram’ı daha verimli ve güvenli şekilde kullanabilir ve kimlerin size mesaj gönderebileceği konusunda isteklerinize göre ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.

Mesaj İstekleri Nasıl Açılır?

Takip etmediğiniz ve size mesaj göndermek isteyen hesapların mesaj istekleri DM kutusunda görülmektedir. Eğer bu konuda hesabınızla ilgili bir ayarlama yapmak isterseniz ‘’ayarlar’’ bölümünden ‘’gizlilik’’ ve ‘’mesajlar’’ bölümüne giriş yapabilir ve buradan ‘’Instagram’daki diğer kişiler’’ sekmesinden de ‘’istek alma’’ seçeneğini düzenleyebilirsiniz.

Size mesaj gönderen kişilerin mesajları Instagram mesaj kutusunda görünmektedir. Sağ üst köşede yer alan mesajlar kısmına giriş yaptıktan sonra mesajların yer aldığı ekranın hemen sağ bölümünde ‘’mesaj istekleri’’ kısmı yer almaktadır. Burada size mesaj göndermek isteyenlerin bildirimlerini ve mesajlarını görebilir ve yanıtlayabilirsiniz. Instagram mesaj sorunu yaşamamak için bu adımları takip edebilirsiniz.

Instagram Mesaj Gönderilemedi Hatası Çözümü Nedir?

Instagram Mesaj gönderilemedi hatası alanlar ilk olarak internet bağlantılarını kontrol etmesi önerilmektedir. Bu hatanın alınmasında en yaygın sorun internet bağlantısını yavaş veya hiç olmamasıdır. Çoğu zaman bu sorunun çözümü için internet bağlantısını yenilemek veya mobil veriyi kullanmak çözüm sunacaktır. Instagram mesaj gitmiyor sorunun bir diğer çözümü ise uygulamadan çıkıp girmek olacaktır. Buna ek olarak Instagram’ın cihazınızda en son sürümü kullanıp kullanmadığını denetleyerek güncellemelerinizi yapabilirsiniz. Bu tür yöntemler işe yaramıyorsa uygulama kaynaklı olarak bir sorun yaşanıyor olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu