GenelInstagram

Instagram’da Fazla Sayıda Takipçiyi Kazanmanın En Basit 7 Yolu

Her ay milyonlarca kişi Google üzerinden Instagram’da ünlü olmanın yollarını aramaktadır. Instagram artık ciddi bir kariyer haline gelmeyi bile başarmış durumda. Dalga geçmiyorum, bu tip platformları çok seven kullanıcıların o platformlar aracılığı ile kendilerine kariyer kurmaları gerçekten de çok harika bir şey.

Kariyer edinmek için belki de en istikrarlı seçeneklerden biri olmayabilir ama Instagram’da şu an bu fırsatlar varken neden siz de bunlardan yararlanmayasınız ki?

Çoğumuz için günlük mesleğimizi bırakıp Instagram’da takipçi kazanmak için tam zamanlı olarak ona odaklı çalışmak mümkün değil. Ama Instagram, kişisel bir marka kurmak isteyen veya pazarlama ile uğraşan insanlar için benzersiz bir fırsat sunuyor. Bir süredir Instagram’ı kullanıyorsanız ama yeni takipçiler kazanmak için Instagram’ı ne şekilde kullanmanız gerektiğinden emin değilseniz, işte sizler için Instagram ile ilgili basit 7 ipucu:

Hangi konu ile ilgilenmek istiyorsunuz?

Sosyal medya çok eğlenceli bir platform olabilir ama eğer takipçi kazanmak istiyorsanız belirli bir konu üzerinde yoğunlaşmalısınız. Siz markanızın temsilcisi görevini üstleniyorsunuz ve bu yüzden hesabınız o markanın üzerine odaklanmalı. Örnek olarak fitnessi inceleyelim. Michael Lingenfelter, spor yapmaya zaman bulamayan ve oldukça meşgul olan insanlar için hızlı fitness ipuçları sunmaya odaklanan bir kişisel antrenör. Paylaştığı içeriker tutarlı bir şekilde motive edici olma özelliğine sahip olduğu için Michael Lingenfelter kitle kitle yeni takipçiler kazanma şansına sahip.

Belirli bir konsepte odaklanan hesaplara harika örneklerin başka bir tanesi ise photogeekdom. Photogeekdom fotoğrafçılık ile ilgili ipuçları ve eğlenceli bilgiler paylaşıyor. Mobil fotoğraf makineleri ve akıllı telefon kameraları derken günümüzdeki cihazlar sayesinde fotoğrafçılık fazlasıyla popülerlik kazanan bir alan haline geldi ve bu yüzden photogeekdom hesabı fotoğrafçılık becerilerini geliştirmeye yönelik içerikler paylaşmayı amaçlıyor. Hesabın kendine ait benzersiz ve kolayca tanınabilen bir stili bile var.

2. Sık içerik paylaşın.

Instagram’da çok fazla sayıda takipçi kazanmak istiyorsanız, ilgi çekici içerikleri sıklıkla tutarlı bir şekilde paylaşmanız oldukça önemlidir. Starbucks gibi büyük markalar, her gün boyunca yeni içerik paylaşmakta ve hatta bir gün içerisinde birden fazla içerik eklemekte çok başarılı. Yaratıcı Instagram stratejileri kullanarak küçük çaptaki markalar da dahil olmak üzere herkes bir hafta içerisinde birkaç kez içerik paylaşabilir.

Sürekli Instagram içeriği oluşturmak için Starbucks’ın sahip olduğu sermayeye ihtiyacınız yok. Akıllı telefonunuzu elinizin altında bulundurarak fırsat yakaladığınızda çekeceğiniz fotoğraflar sayesinde en kolay içerik şeklini en hızlı bir şekilde oluşturabilir ve paylaşabilirsiniz.

3. Hashtagleri doğru kullanın.

Hahtagleri doğru kullanın derken akıllıca kullanın demek istiyorum. Yani paylaştığınız her bir içerikte düzinelerce hashtag kullanmamanız gerektiğinden bahsetmeye çalışıyoruz. Instagram’ın nasıl kullanıldığını öğrenmeye çalışan herkese hashtag ile ilgili dersler verilmesi gerektiği düşünüyoruz.

Home Depot; her ne kadar DIY (do it yourself/kendin yap) ile ilgili olmasa da etkileyici ve eğlenceli olan fotoğraflarını, #DIY hashtagini kullanarak yeni kullanıcıların beğenisine sunuyor.

İçeriklerinize ekleyeceğiniz hashtagler içeriğin konusu ile ilgili ve insanların ilgilerini çekecek nitelikte olmalıdır. Farklı kelimeler kullanarak hashtag aramayı deneyin ve Instagram’ın komedi ve eğlence değerlerine sahip popüler hashtag önerileri arasından en uygun hashtag seçimlerini belirleyin ve bunları içeriklerinize ekleyin.

4. Kompozisyon önemlidir.

Geçtiğimiz seneler içerisinde mobil cihazların kameraları oldukça önemli boyutlarda bir gelişim kaydetti. Hatta günümüzün cihazlarındaki kameralar o kadar güçlü ki güzel fotoğraflar çekmemek için hiçbir mazeretiniz yok. Instagram’daki ortalama akış içerisinde göze hoş gelen o kadar çok fazla sayıda ilgi çekici fotoğraf var ki… İnsanlar, sizin çektiğiniz görsel kalitesi düşük fotoğrafları doğal olarak görmezden gelmeyi tercih edeceklerdir.

H&M gibi büyük markaların içerik akışlarını inceleyin ve fotoğraflarında kullanılan kompozisyonlar üzerine ne kadar emek harcandığına tanıklık edin.

Elbette ki sadece bir gece içerisinde profesyonel fotoğrafçı olmak zorunda değilsiniz ama çekeceğiniz fotoğrafların; belirli bir kompozisyonu, düz çizgileri ve kontrastlı renkleri olmalı. Aynı zamanda fotoğraf içerisindeki boş alanların da etkili bir şekilde kullanılması gerekir.

5. İyi bir fotoğraf düzenleme uygulaması kullanın.

Fotoğrafın kalitesi çok önemlidir ama ne yazık ki Instagram’ın filtreleri oldukça sınırlı sayıda. Snapseed veya Afterlight gibi foto düzenleme uygulamaları kullanarak göze hitap edecek çok güzel ve ilgi çekici fotoğraflar çekebilmeniz mümkün.

Aferlight’in sunduğu geniş çaplı özellikleri çok beğenilecek cinsten. Toplam 128 çerçeve, 78 texture ve 75 filtre seçeneğine sahip kapsamlı bir uygulama. Ayrıca her filtrenin ön izlenimini ufak bir thumbnail olarak gösterme fonksiyonu sunması benim için büyük bir avantaj. Binlerce farklı filtre arasından seçim yapmaya çalışırken hangi filtrenin nasıl bir fotoğraf efekti eklediği ve nasıl göründüğü ile ilgili hiçbir görsel bilgi verilmemesi beni en çok sinirlendiren şeylerden biridir.

6. Kendi markanızın sınırları dışına da çıkın.

Özellikle benzersiz ve eğlenceli olarak hazırlanan ürün fotoğraflarına göz atmak güzeldir ama profilinizde sadece kendi ürünlerinizin fotoğraflarını paylaşıyorsanız, insanların sizinle etkileşim kurma fırsatını kaçırıyorsunuz demektir. Sadece kendi ürününüz veya kendi ürünüzü kullanan insanlar ile ilgili içerikler paylaşmak yerine postlarınıza zaman zaman çeşitlilik kazandırarak daha geniş bir kullanıcı kitlesinin ilgisini yakalamaya çalışın.

Sephora bunun için harika bir örnektir. Evet kendilerine ait ürünlerin de fotoğraflarını paylaşıyor ama aynı zamanda kara kalem resimleri, canlı sohbet videoları, meme haline gelmiş sözler ve daha da fazlasını paylaşarak profiline çeşitlilik kazandırıyor. Sadece kendi ürününüzü paylaşmaktan kaçının. Sizin içeriklerinizi beğenen insanların ilgi gösterdiği ve beğendiği diğer temalar ile ilgili de içerik ekleyin.

7. Sosyalleşin.

Diğer insanlarla etkileşimde bulunmak takipçi kitlenizi artırmanın en iyi yollarından biridir. Sektörünüz ile ilgili konularda aramalar yapın ve diğer insanların paylaştığı fotoğraflara beğeni yollayın. Yeni takipçi kazanmak için sadece paylaştığınız içeriklere güvenmeyin. Kendi profilinizin dışarısına çıkın ve sizin için önemli olan konular hakkında yapılan diyalogların da bir parçası olun. Instagram’da çok sayıda takipçi kazanmak istiyorsanız, başkalarının içeriklerini beğendiğinizi ve diğer hesaplara yorumlar attığınızı insanların görmesi lazım ki kendi alanınızda ne kadar tutku sahibi bir otorite olduğunuzun farkına varabilsinler!

İlginizi Çekebilir:

Instagram Alışveriş Özelliği E-Ticaret ve Sosyal Medyanın Kesiştiği Nokta

Instagram Erişiminizi Geliştirmek İçin İpuçları

Instagram Hesabınızın Büyümesini 10 Kat Artırmanın Yolları

Mutlaka Bilmeniz Gereken 5 Instagram Tüyosu

Tüm Stratejinizi SosyalDigital İle Destekleyin!

Tüm stratejinize SosyalDigital’in Instagram için özenle hazırladığı takipçi, beğeni, yorum paketleriyle destekleyebilirsiniz. SosyalDigital olarak 5 yıllık deneyime sahip olan, 8 kişilik ekibimizle dijital varlıklarınızı güçlendirmek için üstün kaliteli hizmet veriyoruz. Yüksek kaliteli kullanıcılar, rekabetçi fiyatlar, güvenilir ödeme imkanları ile tüm sosyal medya platformları için ücretli etkileşim paketleri sunuyoruz. Siz de 7/24 canlı destek, şifresiz, güvenli ve gizli işlem gibi olanakların tadını çıkarmak için Instagram hizmetlerimize göz atabilirsiniz: Instagram

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu