GenelTwitter

Twitter X Nedir, Twitter’ın Yeni Özellikler Neler Sunuyor?

Twitter’ın yeni ismi X oluyor, hatta x.com uzantısı, artık Twitter’a yönlendiriliyor. Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından beri şirkette birçok yenilik yapılmaya başlandı. Elon Musk’ın paylaşımlarına göre Twitter ismi tozlu raflara kaldırılabilir. Musk’ın yaptığı paylaşımlara baktığımızda yeni şirketin ismi artık ‘’X’’ olacak. Hatta şirket logosu, bu doğrultuda tamamen değiştirilecek.

Elon Musk, yaptığı paylaşımlarla Twitter platformunun klasik kuş logosunu değiştireceğini belirtti. Uygulanacak bu devrim değişikliği sonucunda birçok sosyal medya kullanıcısı x.com adresinin Twitter’a yönlendirildiğini fark etti. Elon Musk, yaptığı açıklamada ‘’Yakında Twitter markasına ve tüm kuşlara veda ediyoruz.’’ Dedi.  Aynı zamanda yaptığı başka bir açıklamada da ‘’Bu gece iyi bir X logosu paylaşılırsa yarın tüm dünyada yayına geçebiliriz. Bu X gibi.’’ Açıklamasını yaptı. Bu gelişmeyle birlikte Twitter hesap isimleri ve logosu da tamamen değişti.

Ünlü milyarder olan Elon Musk, devamlı olarak Twitter platformu için büyük değişikliklere imza atıyor. Twitter’ı satın aldığından bu yana sürekli olarak gündeme gelen Elon Musk, yaptığı köklü değişimi 24 Temmuz itibariyle uygulamaya koyacağını açıkladı. Şimdiden dünyanın dört bir yanında değişiklikler görülmeye başladı bile. Bu dönüşüm ilk olarak 22 Temmuz 2023 tarihiyle Elon Musk’ın ilk işaretiyle başladı. İlk olarak düzgün bir logo tasarlanması durumunda X’ geçişin yapılacağını söylemişti. 24 Temmuz tarihinde ise dönüşüm resmi olarak başladı.

X Nedir?

X işaretini açıklamak gerekirse, Twitter CEO’sunun yaptığı açıklamaları göz önüne alabiliriz. X, genel olarak ürünler, fikirler, fırsatlar ve tüm hizmetler için küresel anlamda pazar yaratacak ses, mesajlaşma, video, ödeme ve bankacılık merkezli olarak sınırsız etkileşimin gelecekteki hali olarak tanımlanıyor. Aynı zamanda X, yapay zekâ tarafından destekleneceği de belirtti. X, son 8 ayda hızlı lansmanlarla şekillenmişti. Yapılan bu açıklamalarla birlikte Elon Musk, logo ve uzantı dışında farklı yeniliklere de imza atacak gibi duruyor.

Twitter’ın X değişmesiyle birlikte bazı kullanıcılar yeni logoyu eleştirdi, bazı kullanıcılarda eski logoya atıfta bulundu. Musk, 2022 senesiyle Twitter platformunu satın aldığından beri Çin’de WeChat tarzı süper uygulama geliştirme vizyonunu yansıtmış ve işletme adını X Corp olarak değiştirmişti. Elon Musk’ın uzay şirketi de SpaceX adını taşımaktadır. Geçmiş dönemlerde PayPal olarak bilinen çevrimiçi finansal hizmet şirketi de x.com olarak kurulmuştu.

Genel olarak Elon Musk ve X arasındaki ilişki, Twitter platformunu satın alımından öncesine kadar dayamaktadır. İlk olarak Elon Musk, Christopher Payne, Harris Fricker ve Ed Ho, 1999 senesinde çevrimiçi banka girişimi için x.com kullanmıştı. Ancak x.com hakları PayPal bünyesine geçti. Ancak bu alan adı 2017 senesinde Musk tarafından satın alındı. Yani Elon Musk açısından bu alan adının manevi bir değeri var diyebiliriz.

Twitter Logosu Değişti mi?

Twitter’daki kuş logosu, 24 Temmuz tarihi ile kaldırılmaya başlandı. Yerini ise X işareti aldı. Birçok ülkede kullanıcılar web sitesi üzerinden giriş yaptıklarında Twitter logosu yerine X logosuyla karşılaşıyor. Yapılan son değişimde henüz tamamen logo değişimi olmasa da yavaş yavaş değişime başlanmaktadır. Elon Musk, sosyal medya platformları üzerinden Twitter logosunu X olarak değiştireceğinin haberini verdiğinde San Francisco Twitter genel merkezine ‘’X’’ logosu yansıtıldı.

Şirket yapılanmasından istihdama, yeni çatı şirket isminden platform özelliklerine kadar çeşitli değişikliği gördüğümüz son bir senede Twitter ismi tozlu raflara kaldırılacak diyebiliriz. Sonuç olarak şimdiden Twitter’ın logosu tamamen değişti diyebiliriz. Ancak platform üzerinde tam anlamıyla aniden bir değişimin olması söz konusu değil. Genel olarak yeni fikir X logosunun başarılı olacağı düşünülmektedir. Çünkü Elon Musk, X ismine özel bir hayranlık besliyor. Hatta Tesla’nın Model X ismiyle beraber çocuğunun ismini ‘’X Æ A-11’’ koymuştu. Twitter’ın çatı şirketi de X Corp olarak değiştirildi. Ardından xAI adlı yapay zekâ şirketi tanıtılmıştı. Artık son hamle Twitter logosu ve isminin değişmesi olarak odağımıza girdi.

X.com Nedir?

Elon Musk, X logosunun gün içerisinde yayınlanacağını duyurdu. Aynı zamanda x.com adresini aktif etmeye başladı. Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi olan Elon Musk, Twitter platformunu 28 Ekim 2022 tarihinde satın almıştı. Platformda yapılan tüm değişikliklerle beraber tüm kullanıcılar arasında çeşitli tartışmalara neden oldu. Ancak bu değişim yavaş yavaş yapıldığı için şimdilik çok fazla sese neden olmadı. Elon Musk ve Twitter çalışanlarına göre X, her şeyi sağlayabilen bir platform haline dönüşmeye çalışıyor diyebiliriz.

Twitter Neden X Oldu?

Twitter, dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olarak her gün farklı değişimlerle öne çıkıyor. Elon Musk tarafından Twitter platformunun satın alınmasıyla şirkette birçok köklü değişiklik yapıldı. Son değişiklik ise Twitter’ın logosu ve ismine yansıdı. Elon Musk, Twitter platformunu satın aldıktan sonra banlanan hesaplara af getirmiş, mavi tik işlevini ücretli yapmış ve hatta mavi tike sarı ve gri tikleri eklemişti. Son olarak Tweet sınırlaması yaptı ve birçok kullanıcısını Threads’a kaptırdı. Son hamlesi ise Twitter platformunu kökten değiştirecek bir uygulama oldu.

Genel olarak Elon Musk’ın Twitter platformunun ismini ve logosunu neden X olarak değiştirdiği bilinmezliğini korumaya devam etmektedir. Musk, yaptığı paylaşımlarda bu duruma geçici dese de Twitter’ı kökten değiştirmek istediği anlaşılmaktadır. Önümüzdeki günlerde sosyal medya platformunda da tekrardan yeni bir marka ve logo değişikliği görebilmek mümkün olabilir. Tüm bunlara baktığımızda ise Elon Musk’ın X harfine olan hayranlığını kendi kariyerinde de sıklıkla görüyoruz.

Elon Musk Neden Twitter’ı Değiştirdi?

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, platformda radikal değişiklikler yaptı diyebiliriz. Twitter platformunu Ekim ayında satın alan Musk, ilk günden itibaren birçok güncelleme yaptı. Hatta kısa bir süreliğine kendi Twitter logosunu da kısa bir süreliğine Dogecoin yani kripto para birimi olarak köpek logosuyla değiştirmişti. Twitter’ı X olarak değiştirmesinin altyapısı çok eski zamanlara dayanıyor. PayPal’ın ilk çıktığı döneme kadar uzanan bu değişim, Elon Musk’ın aklında olan bir durumdu diyebiliriz. Twitter’da yapılan bu köklü değişimle şimdiden birçok kullanıcının tepkisini topladı. Gelen tepkiler içerisinde Elon Musk’ın bir oyuncak gibi Twitter platformuyla oynaması ve bu sebeple kullanıcı sayısını ciddi oranda azaltacağı söylenmektedir. Bunun dışında Elon Musk, net bir şekilde Twitter platformunun neden X olarak değişeceği hakkında net bir açıklama yapmadı. Ancak geçmişe dönüp bakıldığı zaman bu değişikliğin şaşırtmadığını söyleyebiliriz.

Twitter’ın Resmi Hesabın Profil Adı ve Logosu Değişti

24 Temmuz tarihiyle birlikte platformda Twitter’ın resmi hesap profil adı ve logosu yani resmi değiştirildi. X’in değişiminde ilk somut hareket olarak X logosu ve ad kısmına X harfi konulmasıyla başladı. Bunun dışında profildeki bağlantı ve profilin kullanıcı ismi Twitter olmaya devam etmektedir. Ancak bu durum her an değişebilir diyebiliriz.

Sonuç olarak Twitter platformu, Elon Musk yardımıyla köklü bir değişikliğe gitmektedir diyebiliriz. Yapılan bu değişimler şimdiden henüz yankı uyandırmadı. Elon Musk, sahibi olduğu sosyal medya platformu olan Twitter’da değişikliklerine devam ederken platformda özdeşleşen logosu kalıcı olarak X harfine bırakacak gibi görünüyor.

SosyalDigital’in Profesyonel Twitter Hizmetleri ile Tanışın!

Twitter, son yıllarda yapılan pek çok yenilik ile içerik üreticileri arasında rekabetin de artmasına neden oldu. Bu platform üzerinden aktif olarak içerik üretimine devam etmek ve hesaplarının büyümesini sürdürmek isteyen kişilerin bazı profesyonel sosyal medya stratejilerinden yararlanması gerekecektir.

Sosyal medya alanında kurumsal ve profesyonel çözümleri ile hizmet veren SosyalDigital, Twitter’da da daha geniş kitlelere ulaşmanızı sağlayacaktır.

Twitter takipçi ve beğeni paketleri başta olmak üzere tüm sosyal medya çözümlerimizden güvenle yararlanabilirsiniz. Bknz: Twitter Hizmetlerimiz

Hilal

Her konuda kapsamlı ve güvenilir içerikler üretmek için çaba gösteriyoruz. Sitemizde sosyal medya, teknoloji, nasıl kullanılır ve daha birçok konuda zengin içeriklere ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu