GenelYouTube

YouTube İzlenme Sayısını Nasıl Arttırabilirim?

Popüler sosyal medya platformlarından Youtube, birçok kişinin özellikle son yıllarda bu platformu özgün içerikleri ile gelir kapısına dönüştürmesinin ardından özel bir yere gelmiştir. YouTube izlenme hesaplama algoritmasının iyi bilinmesi ve teknik detaylara göre içerik üreterek kısa sürede videolarınızın izlenmesini artırabilirsiniz. 

Günümüzde yaygın olarak Youtube video izlenme sayısının yüksek getiri sağladığı düşünülse de bu doğru değildir. Yüksek izlenme sayısına sahip kişiler Youtube tarafından izlenme rakamlarına göre ödenen ücretlerden küçük bir gelir elde etmektedir. Asıl gelir kaynağı ise bu kişilerin yaptıkları sponsorluk anlaşmaları ve reklamlarıdır. 

Youtube Video İzlenme Arttırma Nasıl Yapılır?

Youtube’da izlenme sayısını artırmak için birçok farklı dijital pazarlama stratejisi uygulanabilmektedir. Bu stratejiler arasında yer alan yöntemlerin uygulanması ise her zaman net sonuçlar vermeyebilir. Youtube video izlenme arttırma hilesi olarak da bilinen takipçi satın alma yöntemleri ve diğer zararlı faaliyetler kanalınızın kapanmasına bile neden olabilir. 

youtube izlenme artırmak için en uygun ve doğru yolu seçmek için ilk olarak içeriklerinizi paylaşacağınız bir kanal oluşturmanız gerekmektedir. Youtube hesabı açtıktan sonra uzman bir ajans ile anlaşarak dijital pazarlama stratejilerini kendiniz için verimli hale getirecek en iyi yöntemleri uygulamanız mümkündür. 

youtube izlenme arttırma

Youtube’da İzlenme Sayısını Arttırma Yolları Nelerdir?

Youtube’da izlenme sayısını artırmak için birçok farklı yöntem ve dijital pazarlama stratejisi uygulanmaktadır. Bu stratejiler arasında öncelikli olan ise özgün içerik pazarlamasıdır. Buna göre Youtube izlenme ücretsiz olarak artırılabilir. Bu yöntemlerden bazıları ise şöyledir:

  • Özgün İçerik ve İlgi Çekici Görseller: Videonun kapak tasarımı, introsu ve butonlarının her zaman ilgi çekici olmasına dikkat edin. Özgün videolarınızın bu özelliği sayesinde izlenme sayısı ciddi oranda artacaktır. 
  • İlgi Çekici Başlık Seçin: İlgi çekici ve akılda kalan kanal adının yanı sıra çok aratılan ve dikkat çeken başlıklar seçmeyi unutmayın. 
  • Düzenli Paylaşıma Özen Gösterin: Düzenli paylaşım yapmak ve prime time adıyla bilinen en iyi zamanda içerik yayınlamak önemlidir. Örneğin her hafta takip edilecek içerikler hazırlayarak kendi kitlenizi oluşturabilirsiniz. 
  • Etkileşimi Artırın: Youtube tarafından önerilmek için etkileşim çok önemlidir. Takipçileri yorum yapmaya teşvik edin (soru sorarak, çekilişler vb.) ve beğeni, paylaşma konusunda yeni yöntemler geliştirin. 
  • Dijital Pazarlama Stratejilerini Kullanın: Google reklamları, çok takipçiye sahip kanallar ve sosyal medya hesaplarında ücretli/ücretsiz reklamlar ve diğer dijital pazarlama tekniklerini etkin biçimde kullanın. 

Youtube’da Her İzlenme Sayılıyor Mu? 

Youtube izlenme sayısı öğrenme işlemleri için algoritma hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Youtube’da reklam olarak kullanılan video ile reklamın görüntülenme sayısı izlenme sayısına dahil edilebilir. Ücretli reklamların görüntülenmesi, izleyicilerin video ile kurdukları etkileşimi ifade eder. İzlenme sayısı hesaplaması bu reklamların da dahil edilmesi ile yapılabilir. Buna ek olarak birçok farklı parametre de geçerli olacaktır.  

Tüm Stratejinizi SosyalDigital İle Destekleyin!

Tüm stratejinize SosyalDigital’in Instagram için özenle hazırladığı takipçi, beğeni, yorum paketleriyle destekleyebilirsiniz. SosyalDigital olarak 5 yıllık deneyime sahip olan, 8 kişilik ekibimizle dijital varlıklarınızı güçlendirmek için üstün kaliteli hizmet veriyoruz. Yüksek kaliteli kullanıcılar, rekabetçi fiyatlar, güvenilir ödeme imkanları ile tüm sosyal medya platformları için ücretli etkileşim paketleri sunuyoruz. Siz de 7/24 canlı destek, şifresiz, güvenli ve gizli işlem gibi olanakların tadını çıkarmak için YouTube hizmetlerimize göz atabilirsiniz: YouTube

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu