Genel

Instagram Reels Çoklu Ses Özelliği

Instagram geçtiğimiz günlerde kullanıcılarına yeni bir Reels özelliğini sundu. Çoklu Ses Özelliği isimli bu özellik, kullanıcıların Reels videosuna birden fazla ses eklemesine olanak sağlamaktadır. Aynı zamanda mobil cihazlarla çoklu ses özelliği birleştiğinde yaratıcı videolar da ortaya çıkmaktadır. Henüz bu özellik yalnızca Android cihazlarda kullanılabilir olsa da yakın bir zamanda iOS akıllı telefonlarına da gelecektir.

Instagram Reels Çoklu Ses Özelliği Nedir?

Instagram Reels Çoklu Ses Özelliği Nedir?

Instagram, yeni özelliği ile birlikte Reels videolarına eklenebilen şarkı sayısını artırarak kullanıcılarına daha geniş bir müzik kütüphanesi sunmaktadır. Özellik sayesinde kullanıcılar videolarında birden fazla ses barındabilir. Aynı zamanda daha yaratıcı videolar da ortaya çıkarır. Farklı tür ve tarzlardaki şarkılar bir araya getirildiğinde içerik üreticileri için çok daha ilgi çekici ve eğlenceli video hazırlama imkanı doğacaktır.

Oldukça büyük bir müzik kütüphanesine sahip olan Instagram içerik üreticilerinin farklı videoları denemesine de olanak sağlıyor. Yeni çıkan ya da popüler olan parçaları videolarına ekleyen kullanıcılar çok daha fazla etkileşim alıyor. Aynı zamanda özellik ile birlikte içerik üreticileri yaratıcılığını geliştirerek çoklu sesleri daha etkili bir şekilde kullanabiliyor.

Instagram Reels Çoklu Ses Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagramda Reels çoklu ses özelliğini kullanmak oldukça kolaydır. Video düzenleyicide yer alan “Mix’e Ekle” seçeneğine bastıktan sonra müzik kütüphanesinden eklemek istediğiniz şarkıları seçebilirsiniz. Seçtiğiniz şarkıların hangi bölümlerini kullanabileceğinizi ve nereye ekleyebileceğinizi buradan kolaylıkla ayarlayabilirsiniz.

Kullanıcılar bir Reels videosu yayınladıktan sonra izleyen kişiler videoda yer alan tüm sesleri ve müzikleri görür. Aynı zamanda videoda yer alan sesleri kendi içeriklerinde de tekrar kullanır. Bu özellik ile birlikte kullanıcılar birbirleri ile iletişime geçer ve topluluk etkileşimi artar. Instagram Reels çoklu ses özelliğini kullanmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Instagram uygulamasını açın ve Reels kamerasına girin.
Instagram Reels Çoklu Ses Özelliği
  • Video çekin ya da galerinizden bir video alın.
Instagram Reels Çoklu Ses Özelliği
  • Sol altta bulunan bölümden “Videoyu Düzenle” seçeneğine dokunun.
Instagram Reels Çoklu Ses Özelliği
  • “Ses Eklemek İçin Dokun” seçeneğine basın.
Instagram Reels Çoklu Ses Özelliği
  • İstediğiniz müziği seçerek Reels videosuna ekleyin.
Instagram Reels Çoklu Ses Özelliği
  • İkinci sesi eklemek için aşağıda yer alan “Ses Ekle” butonuna basın.
Instagram Reels Çoklu Ses Özelliği
  • Ne kadar ses eklemek isterseniz bu adımları tekrarlayın.
Instagram Reels Çoklu Ses Özelliği
  • Ses seviyelerini ayarlamak için sağ taraftaki “Ses”simgesini kullanabilirsiniz.
  • Düzenleme işlemi bittiğinde “İleri” butonuna basın ve paylaşın.

Yukarıdaki adımları uygulayarak Instagram Reel çoklu ses özelliğini kullanabilirsiniz.

Hilal

Her konuda kapsamlı ve güvenilir içerikler üretmek için çaba gösteriyoruz. Sitemizde sosyal medya, teknoloji, nasıl kullanılır ve daha birçok konuda zengin içeriklere ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu