İş

En İyi 8 Sermayesiz Para Kazanma Yöntemi

İşini kurmak isteyen çoğu kişi sermayesiz para kazanma yollarını araştırmaktadır. Bunun en büyük sebebi insanların batmayı göze alamamasıdır. Kendilerini herhangi bir riske atmadan para kazanmak isteyen kişiler sermayesiz para kazanmak istemektedir. Sermayesiz işlerin yanı sıra düşük sermaye ile para kazanma yolları da içeriğimizde yer almaktadır.

Sermayesiz Para Kazanma Ne Demek?

sermayesiz para kazanma ne demek

Yeni bir iş kurmak isteyen kişiler, bunu az bir sermaye veya sermayesiz bir şekilde başarabilirler. Ancak işe sermayesiz girildiğinden dolayı işlerin büyümesi için zaman ve emeğe ihtiyaç vardır. Sermayesiz para kazanma sürecinde yeteneklerinizi ve bilgi birikiminizi kullanarak gelir elde etmeyi amaçlarsınız. Girişimcilik ruhunu taşıyan kişiler bu tarz işlerde oldukça güzel miktarlarda para kazanabilirler.

Sermayesiz Para Kazandırma Yöntemleri

sermayesiz para kazanma yöntemleri

Teknolojinin gelişmesi ve internetin geldiği nokta düşünüldüğünde internetten para kazanma oldukça kolay bir hale gelmiştir. İnternetten para kazanma konusunda da sermayesiz para kazandıran birçok yöntem de ortaya çıkmıştır. Sermayesiz para kazandırma yöntemleri arasında şunlar bulunmaktadır:

  • Online Anket Doldurma
  • Freelance Çalışma
  • Blog Yazarlığı ve İçerik Üretimi
  • Sosyal Medya Yönetimi
  • Online Eğitim ve Danışmanlık
  • Affiliate Marketing (Ortaklık Pazarlaması)
  • YouTube ve TikTok Gibi Video Platformlarında İçerik Üretimi
  • Dropshipping

Yukarıda yer alan sermayesiz para kazanma yolları en popüler olanlarıdır. Bundan dolayı başlaması ve kazanç elde etmesi de en olası olanlarıdır.

Online Anket Doldurma

online anket doldurma

Online anket doldurma sermayesiz yapabileceğiniz en kolay işlerden birisidir. Çünkü bu işi yaparken herhangi bir yeteneğe ihtiyaç da duymazsınız. Ancak yetenek istemeyen bir iş olduğundan dolayı da büyük kazançlar elde etmeyi de düşünmemelisiniz. Anket doldurma işini ek gelir elde etmek için de kullanabilirsiniz.

Online anket doldurma işine başladığınızda nakit ödemelerden ziyade hediye kartı şeklinde ödemeler alırsınız. Sermayesiz para kazanma konusunda tecrübe sahibi olmayan kişiler rahatlıkla yapabilir. Sitelerden alacağınız kazançların hesabınıza yatması için belli bir süre geçmesi gerekebilir. Bu sitenin durumuna ve bazı diğer değişkenlere bağlıdır. Ancak anket sitelerinin büyük bir çoğunluğu siz belirli bir kazancı geçtikten sonra siz ödeme yapar.

Anketleri doldurup kazanç elde etmek için bazı güvenilir anket siteleri yer almaktadır. Güvenilir anket siteleri ile birlikte çalışarak hak ettiğiniz miktarı aldığınıza emin olursunuz. Dolandırıcı anket sitesi de piyasada çok sayıda bulunmaktadır. “Toluna, Swagbucks, i-Say, Myiyo” güvenilir anket siteleri arasındadır.

Freelance Çalışma

freelance

Freelance çalışma, ülkemizde ve dünyada sermayesiz para kazanma yolları arasında oldukça yaygın bir biçimde yapılmaktadır. Bu çalışmalar genelde öğrenciler arasında popülerdir. Ancak hayatını ve ailesini bu şekilde geçindiren insanlar da bulunmaktadır. İlgi alanınız, iyi olduğunuzu bildiğiniz bir yeteneğiniz ya da bir alanınız varsa freelance iş ilanları ile birlikte bunları değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda hem kendi becerinizi geliştirebilir hem de dünya üzerinden çeşitli şirketlerle çalışma fırsatını yakalayabilirsiniz.

“SEO Uyumlu İçerik Yazma”, “Programlama”, ”Web Tasarım”, “Grafik Tasarım”, “Dijital Pazarlama” ve “Çeviri” hizmetleri gibi alanlar freelance konusunda oldukça popülerdir. Hem işveren tarafından talep vardır hem de çalışanların kendilerini bu konularda geliştirmeleri için bir fırsattır.

İstediğiniz yerden istediğiniz saatte çalışabilme özgürlüğü freelance çalışma sisteminin en büyük avantajlarındandır. Ancak freelance işlerde çalışıp güzel paralar kazanmak için iyi bir portföy sahibi olmanız gerekmektedir. Yeni freelance işine başlamak isteyen kişilerin de burada düşük ücretlerle tecrübe sahibi olarak ilerlemesi daha sağlıklı olacaktır. Güçlü bir portföye sahip olduktan sonra denizdeki büyük balıklar ile yarışmaya başlayabilirsiniz.

Freelance çalışmaları için Upwork, Fiverr, Guru, Bionluk gibi sitelerden kendi yeteneklerinize uygun işlere başvurabilirsiniz. Ancak ülkemizdeki dolar kurundan dolayı Bionluk’tan ziyade yurt dışı kaynaklı dolar ve euro üzerinden ödeme yapan siteleri tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır.

Blog Yazarlığı ve İçerik Üretimi

blog yazarlığı

Blog yazarlığı ve içerik üretimi sermayesiz para kazanma yolları arasında en eski yöntemlerden birisidir. Yazı yazmaktan hoşlanan kişiler kendilerine bir niş belirlerler ve bu niş üzerinde ilgi çekici içerikler oluşturmaya başlarlar. Burada seçtiğiniz nişin hobilerinizle ya da sizinle alakalı olmasına da özen göstermeniz gerekmektedir. Çünkü alakanızın olmadığı bir konu hakkında yazılar yazmak hem sizi sıkacaktır hem de okuyucuya doğru bilgi ulaştırma ihtimalinizi düşürecektir.

Oluşturduğunuz içerikleri paylaşmadan önce kendinize bir web sitesi oluşturmanız gerekmektedir. Sitenizi oluşturduktan sonra içeriklerinizi düzenli bir şekilde paylaşmalısınız. Blogunuzun para kazanmaya başlamasını istiyorsanız okuyucu kitlesine uygun içerikler üretip onları içeriğinize çekmeniz gerekmektedir. Bunun için de size uygun olan kelimeleri anahtar kelime analizi araçları ile bulmanız lazımdır. SEO uyumlu içeriklerin nasıl yazılacağını da öğrenmeniz büyük önem taşımaktadır. Zaman içerisinde kategorilerinizi büyüterek farklı alanlarda da içerikler yazabilirsiniz.

Yazılarınıza affiliate linkleri alarak ürün önerileri gibi farklı gelir kaynakları sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda içerikleriniz içerisinde yer alan reklamlarla da kazancınızı artırabilirsiniz. Trafik almaya başladıktan sonra sponsorlu içeriklerle birlikte reklam anlaşmaları yapabilirsiniz. Ayrıca dijital ya da fiziksel ürünlerinizi blog siteniz üzerinden ürün sisteminizi oluşturabilirsiniz.

Sosyal Medya Yönetimi

sosyal medya yönetimi

Sosyal medya, firmaların en çok önem verdiği pazarlama noktalarından birisidir. Çoğu işletme sosyal medya hesaplarını yönetmesi için profesyonel kişilerden yardım istemektedir. Eğer sosyal medya konusunda yeterli bilgiye sahipseniz bu firmalara ulaşarak onların sosyal medyalarını yönetebileceğinizi onlara gösterebilirsiniz. Sermayesiz para kazanma yolları arasında en mantıklı işlerden bir tanesidir.

Sosyal medya yönetimi iş kolu içerisinde; gönderi planı, raporlama, topluluk yönetimi ve birçoğu yer almaktadır. Bu hizmetleri firmalara sunarak onların satışlarını artırabilir ve online varlıklarını yükseltmeye yardımcı olabilirsiniz. Aynı zamanda çok güzel paralar da kazanabilirsiniz.

Online Eğitim ve Danışmanlık

online eğitim

Kendinizin uzmanlık alanını tartarak bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen kişilere eğitim verebilirsiniz. Özellikle de online ortamlarda da oldukça yaygın bir biçimde yapılan bu eğitim tipi ile güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Pandemi öncesi dönemde online eğitime soğuk bakılırken şu anda online eğitimler bazı kişiler için büyük önem taşımaktadır.

Sizler de uzmanı olduğunuz konu hakkında dersler verebilirsiniz. Bu şekilde güzel gelirler elde edebilirsiniz. Eğitim ve danışmanlık konusunda insanlara yardımcı olabileceğinizi çeşitli platformalar bulunmaktadır. Bu platformlardan en bilineni Udemy’dir. Udemy gibi sitelerin yanı sıra web siteniz üzerinden seminerler ve online kurslar düzenleyebilirsiniz.

Affiliate Marketing (Ortaklık Pazarlaması)

affiliate marketing

Sermayesiz para kazanma yolları arasında en kazançlı olanlarından bir diğeri de Affiliate Marketing’dir. Bu iş modelinin bir diğer ismi de satış ortaklığıdır. Popülerliğini geçmişte olduğu kadar korumasa da pasif gelir elde etmek için en mantıklı para kazanma yollarındandır.

Affiliate marketing yapmanın en büyük avantajı Shopify, Amazon ve Uber gibi büyük şirketler ile birlikte ortaklık yapma şansınız bulunmaktadır. Affiliate programına kaydolduktan sonra çeşitli uygulamalar, ürünler ve daha fazlasının satışından komisyon kazanırsınız. Komisyonlar başlangıçta küçük miktarlarda gözükse de birkaç ve farklı markalar için ürün tanıtmaya başladığınızda güzel gelirler elde edebilirsiniz.

Satacağınız ürünü seçerken kullandığınız satış kanallarını doğru bir şekilde hesaplamanız gerekmektedir. Çünkü ürünlerin doğrulanmış biçimde satışı olduğundan emin olmalısınız. Aksi takdirde herhangi bir gelir elde edemezsiniz.

İçerik pazarlamaya odaklanmak affiliate marketing için en mantıklı tercih olacaktır. Ürünü nasıl ve neden satın almasını gösteren landing pageler sayesinde potansiyel müşterilerinizi yakalamanız gerekmektedir. Kaliteli içerikler oluşturarak online varlığınızı elde edebilirsiniz.

YouTube ve TikTok Gibi Video Platformlarında İçerik Üretimi

youtube

Günümüzde TikTok ülkemizde büyük bir popülerlik kazanmıştır. İlgi çeken içerikler üreterek TikTok üzerinde bilinirlik kazanabilir ve bu sayede gelir elde etmeye başlayabilirsiniz. TikTok üzerinde takipçi sayınız arttıkça sponsorluk anlaşmaları yapabilir ve TikTok partner programına katılarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. TikTok’tan para kazanmak için çeşitli yollar bulunmaktadır.

En az 10 bin takipçiniz ve son 1 ayda 100 bin’den fazla görüntülenme sayınız bulunuyorsa TikTok partner programına başvurabilirsiniz. Takipçilerinize ürünlerinizi satabilir ya özel abonelik sistemi sayesinde takipçileriniz için ek içerikler üretebilirsiniz. TikTok danışmanlığı da son zamanların trend işlerinden bir tanesidir. Firmalar, video fikirleri edinmek, etkileyici profil ve biyografiler oluşturmak için sizlerden danışmanlık alabilirler.

YouTube üzerinden para kazanmak ise TikTok’a göre biraz daha farklıdır. YouTube üzerinde para kazanmak için asıl önemli nokta sadık bir takipçi kitlesi oluşturmaktır. YouTube’da makyaj videoları, canlı yayınlar, eğlence videoları ve ürün incelemeleri genel olarak ülkemiz izleyici tarafından sıklıkla tüketilmektedir.

YouTube’da sermayesiz para kazanma yolları içinde en basit yöntem videolarınıza AdSense reklamlarını entegre etmektir. Videonuzdaki reklamlara tıklayan kullanıcılardan belirli miktarda para da siz kazanırsınız. Ancak AdSense açmadan önce kanalınızın belirli şartları yerine getirmesi beklenmektedir. 500 abone, 365 gün içerisinde 2000 saat görüntülenme, ya da 3 milyon Shorts izlenmesi ile birlikte hesabınızı AdSense’e bağlayabilirsiniz.

Dijital ürünlerinizi YouTube üzerinden pazarlayabilirsiniz. Aynı zamanda Affiliate Marketing’i de YouTube’da yapabilirsiniz. Sponsorlu anlaşmalar sağlayarak da sermayesiz para kazanma yolları kendinize oluşturabilirsiniz.

Instagram da diğer sosyal mecralar gibi sermayesiz bir şekilde para kazanabileceğiniz platformlardan bir tanesidir. Ürün satışı yapmanın yanı sıra influencer olarak da kendinize bir kitle oluşturabilir ve markalarla sponsorlu anlaşmalar yapabilirsiniz.

Instagram üzerinde kendinize göre bir niş kitle oluşturursanız markaların sizi bulması ve iş birlikleri kurması çok daha kolay bir hale gelir. Özellikle belirli konulara odaklanmak sizi rakiplerinizden ayıracaktır ve çok daha kolay bir şekilde kazanç elde edebilir olacaksınızdır. Örneğin arabaları inceleyen bir sayfa olmak çok geniş bir konu iken yalnızca Mercedes marka arabaları inceleyen bir sayfa olmak çok niştir ve daha çok işinize yarayacaktır.

Instagram’da kitle oluşturmak için sürekli olarak insanlarla etkileşim halinde de bulunmanız gerekmektedir. Örnek olarak diğer kullanıcıların gönderilerini beğenerek, yorum yaparak ve paylaşarak onlara destek olabilirsiniz.

Influencer TipiFiyat Aralığı
Nano-Influencer’lar500 – 5.000 TL
Mikro-Influencer’lar1.000 – 15.000 TL
Orta Seviye Influencer’lar3.000 – 50.000 TL
Makro-Influencer’lar50.000 – 250.000 TL
Mega-Influencer’lar+100.000 TL
ÜnlülerDeğişken

Dropshipping

dropshipping

Dropshipping, günümüz dünyasının en popüler iş kollarından birisidir. Girişimci olduğunu düşünen ve çeşitli pazarlama tekniklerini bilen ve kullanabilen kişiler çoğunlukla bu iş kolunu seçmektedir. Bu para kazanma yönteminin en güzel yanı da herhangi bir sermaye yükü bulundurmamasıdır. 

Dropshipping’de satmak istediğiniz ürünleri depoda stoklama ya da lojistik ile uğraşmadan direkt olarak müşteriye ulaştırmayı mümkün kılmaktadır. Evden kolay bir şekilde yapılabilecek olan bu yöntem sermayesiz para kazanma yolları arasında en popülerler arasındadır.

Doğru ürünü bulduktan sonra ürünün iyi bir mağazasını oluşturarak ve güvenilir bir tedarikçi ile de anlaşarak sermayesiz para kazanmaya başlayabilirsiniz. Ancak bu iş modelinin de çeşitli zorlukları bulunmaktadır. Çoğu tedarikçi üreticiden tüketiciye satış yaparken kendi web sitelerini kullanırlar. Rekabetle başa çıkmak için de düşük kar marjları işin içerisine girmektedir. Dropshipping yapan kişiler de reklam maliyeti konusunda zorlanabilirler.

Özetlemek gerekirse girişimcilerin nişlerinde rekabet konusunda kendi avantaj ve dezavantajlarını belirlemelidir. Stratejilerini de bununla doğru orantılı biçimde değerlendirmesi gerekmektedir.

Hilal

Her konuda kapsamlı ve güvenilir içerikler üretmek için çaba gösteriyoruz. Sitemizde sosyal medya, teknoloji, nasıl kullanılır ve daha birçok konuda zengin içeriklere ulaşabilirsiniz.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu