GenelThreads

Threads Güvenli Mi? Hangi Bilgilere Erişiyor?

Son dönemin popüler sosyal medya platformlarından biri olan Threads, Twitter’ın rakibi olarak görülen ve kullanıcıların metin ağırlıklı paylaşım yaptıkları bir platformdur. Instagram Threads bağlantısı sayesinde kullanıcıların Instagram hesapları ile platforma kolayca kayıt olmaları sağlanmaktadır.

Meta bünyesinde Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi diğer uygulamaların yanına eklenen Treads, Elon Musk’ın rekor fiyata satın aldığı Twitter’a rakip olması için Meta tarafından piyasaya sürülmüştür. Metin tabanlı bir sosyal medya platformu olan Treads, Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformlarla aynı marka tarafından geliştirildiği için güvenlik altyapısı da bu sosyal medya platformları ile benzerlik göstermektedir.  

Threads Nedir?

Treads, Meta tarafından geliştirilen metin ağırlıklı içeriklerin paylaşıldığı bir platformdur. Herkese açık bir sohbete katılmak için Instagram tarafından geliştirilmiştir. Twitter’ın ilk yıllarında olduğu gibi Treads platformunda karakter sınırı 500 olarak belirlenmiştir. Fotoğraf ve video paylaşımları da yapılabilmektedir.

Treads temelde bir Instagram uygulaması olarak listelenmiştir. Apple’ın uygulama mağazasında Instagram’ın metin tabanlı konuşma uygulaması ve toplulukların bir araya geldiği yer olarak tanımlanmaktadır.

Instagram kullanıcılarının kolayca erişim sağlayabildiği ve aynı zamanda giriş işlemleri sonrasında Instagram’da kendi hesaplarına kayıtlı kişileri de kolayca takip edebilmeleri birçok yönden avantaj sunmaktadır. Treads uygulaması sahip olduğu bu özellikleri ile Twitter ile rekabet eden bir sosyal medya platformu olarak tanımlanabilir.

Threads Nasıl İndirilir?

Treads kullanmak isteyen kullanıcıların öncelikle mobil uygulama mağazasına erişim sağlayarak buradan uygulamayı indirmeleri gerekecektir. Google Play Store ve App Store üzerinde yer alan Treads uygulamasını arama kısmında Treads yazarak bulmak mümkündür. Kısa sürede çok sayıda kullanıcı tarafından indirilen Treads, özellikle Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından yaptığı radikal değişiklikler sonrasında popülerliğini artırmıştır.

Treads uygulamasını indirmek için kısaca şu adımları takip etmeniz mümkündür:

  • Cihazınızdan mobil uygulama mağazasına erişim sağlayın.
  • App Store ya da Google Play Store üzerinden arama bölümüne ‘’Treads an Instagram app’’ yazın ve aratın.
  • Ardından ‘’İndir’’ seçeneğine tıklayın.
  • İndirme işlemi sonrasında uygulamaya erişim sağlayarak giriş adımlarını takip edin.

Treads indir butonu ile mobil uygulama mağazasından kolayca indirebileceğiniz ve cihazınıza yükleyebileceğiniz uygulamayı anında kullanmaya başlayabilirsiniz.  

Threads’e Nasıl Kayıt Olunur?

Treads uygulamasını kullanmak için öncelikle uygulamayı indirmeniz gerekecektir. Uygulama mağazasından Treads uygulamasını indirdikten sonra uygulamayı açın. Ardından Mevcut Instagram hesabınızı kullanarak platforma anında kolayca giriş yapabilirsiniz. Giriş onayını Instagram hesabından verdikten sonra kullanıcıların Treads platformunu güvenli şekilde kullanmaya başlamaları mümkündür.

Instagram hesaplarından platforma giriş işlemlerini tamamlayan kullanıcıların Instagram’da takip ettikleri tüm hesapları eğer Treads uygulamasına katılım sağlarlarsa kolayca takip etmeleri mümkündür. Tüm Instagram takipçilerinin Treads uygulaması üzerinden tek bir tuşla kolayca takip edilmesi mümkündür. Treads hesabı açmak için ayrıca Instagram’a üye olma şartı bulunmuyor. Dileyen herkes Instagram kullanıcısı olmasa bile Treads uygulamasına erişim sağlayabilmektedir. Bu yönüyle herkese açık bir platform olarak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflemektedir. Treads kayıt işlemleri için Instagram üyesi olmanız halinde çok daha basit şekilde işlem gerçekleştirmeniz mümkündür.

Instagram Threads Nasıl Kullanılır?

Günümüzde yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformlarından farkı olmayan Treads’ı kolay bir şekilde kullanmak mümkündür. Uygulama Twitter ile ciddi bir benzerlik göstermektedir. 500 karakter sınırıyla yazılar paylaşabilir, en fazla 5 dakika uzunluğunda videolar paylaşılabilmektedir. Ayrıca dileyen kullanıcıların fotoğraf paylaşmaları da mümkündür. Kullanıcı dostu arayüz sayesinde özellikle Instagram kullanıcıları saniyeler içinde uygulamaya erişim sağlayarak kullanmaya başlayabilmektedir.

Bağımsız bir uygulama olmasına rağmen Instagram ile bağlantılı olarak kullanılabilir olması avantaj sağlıyor. Uygulamaya ilk kez giriş yapan kullanıcılar Instagram’da mevcut tüm takipçilerini Treads’de de takip edebiliyor. Bu sayede tek tek arkadaşlarını bulmak yerine tek seferde kolayca tüm kişileri bulmak mümkün hale geliyor. Treads kullanımı sahip olduğu kullanıcı dostu arayüz sayesinde oldukça kolay ve diğer sosyal medya platformları ile aynıdır.

Threads Silince Instagram Silinir Mi?

Treads uygulaması ile ilgili tartışma yaratan en önemli konulardan biri Treads hesabının silinmek istendiğinde oraya çıkıyor. Platforma hızlı erişim için Instagram kullanıcısı olmak avantaj sağlıyor. Ancak Instagram kullanıcısı olmayanların da platforma kayıt olmaları mümkündür. Ancak Treads hesabını silmek isteyenlerin Instagram hesabını da silmeleri gerekecek. Meta’nın ek gizlilik politikasında yer alan detaylara göre, Treads profilinin kullanıcılar tarafından istendiği zaman devre dışı bırakılabileceği belirtilmiştir. Ancak profili sadece Instagram hesabını silerek silinebileceği ifade edilmektedir.

Treads silince Instagram hesabı da silinecektir. Ancak Treads hesabını doğrudan devre dışı bırakmak mümkündür. Bu yönüyle çeşitli tartışmalara neden olsa da birçok Instagram kullanıcısı Treads uygulamasını kullanmaktadır.  

Threads’in Topladığı Bilgiler Nelerdir?

Meta’nın kısa süre önce duyurduğu Treads uygulaması, diğer pek çok sosyal medya platformu ve mobil uygulamada olduğu gibi kullanıcıların pek çok verisini toplamaktadır. Satın alma geçmişinden ve fiziksel adresten tarama geçmişi ve sağlık bilgilerine kadar pek çok bilgi toplanmaktadır. Diğer yandan çok çeşitli verileri potansiyel olarak toplamaktadır.

Treads uygulaması tarafından ‘’hassas bilgiler’’ yine toplanan bir veri türü olarak öne çıkıyor. Uygulamanın gizlilik politikasında ve kullanıcı sözleşmesinde yer alan detaylara göre Instagram Threads uygulaması tarafından toplanan bazı veriler şunlardır:

  • Satın alma geçmişi,
  • Finansal bilgiler,
  • Konum bilgileri,
  • Adres, e-posta, telefon numarası gibi iletişim bilgileri,
  • Kişiler,
  • Kullanıcı içeriği,
  • Arama geçmişi,
  • Tanımlayıcılar,
  • Kullanım verileri,
  • Sağlık verileri,
  • Performans, çökme ve diğer teşhis bilgileri vb.

Hemen hemen tüm bilgilerinizi toplayan Treads, bu yönüyle de dikkat çekmektedir.  

Threads Güvenilir Mi?

Treads uygulaması Meta çatısı altında faaliyet gösteren Instagram tarafından geliştirilmiştir. Bu yönüyle Instagram, Facebook ve WhatsApp ne kadar güvenli ise Treads uygulaması da o kadar güvenli bir uygulamadır. Aynı çatı altında olmaları güvenlik altyapısı ve kullanıcı gizliliği ve güvenliği konusunda hemen hemen aynı kriterlere sahiptir.

Treads’in ‘’gizlilik politikası’’ kapsamında yer alan detayları inceleyerek uygulamanın güvenlik ve gizlilik konusunda neler sunduğunu öğrenmeniz de mümkündür. Burada dikkat çeken en temel unsur ise Treads hesabının istenildiği zaman devre dışı bırakılacağı, ancak tamamen silmek için Instagram hesabının da silinmesi gerektiği maddesidir. Threads Meta bünyesinde yer alsa da topladığı veriler endişe verici düzeyde görülmektedir.  

Threads Nasıl Okunur?

Treads uygulamasının yaygınlaşmasının ardından birçok kullanıcı uygulamanın adını doğru şekilde okumaya da özen gösteriyor. Özellikle yabancı dil ile arası iyi olmayanlar zaman zaman Treads uygulamasını yanlış telaffuz edebiliyor. İngilizce bir kelime olan Treads kelimesi, ‘’th – redz’’ olarak okunmaktadır. Türkçe olarak Treads telaffuzu ise ‘’tredz’’ şeklinde olmaktadır.

SosyalDigital Threads Hizmetleri Nelerdir?

Treads uygulamasının kısa sürede popülerliğini artırması sosyal medyada içerik üreticilerinin de dikkatini çekmiştir. Etkileşim alanı artan içerik üreticilerinin Treads uygulaması üzerinden kısa sürede etkileşim almak ve burada da fenomen olmak için uzman sosyal medya çözümlerinden faydalanması gerekecektir.

Sosyaldigital uzmanlığı ile Treads üzerinden takipçi, beğeni, yeniden paylaşım gibi birçok profesyonel sosyal medya hizmetinden faydalanabilir ve tüm platformlarda sosyal medyayı daha yüksek etkileşimler ile kullanabilirsiniz. Bknz: Threads

Hilal

Her konuda kapsamlı ve güvenilir içerikler üretmek için çaba gösteriyoruz. Sitemizde sosyal medya, teknoloji, nasıl kullanılır ve daha birçok konuda zengin içeriklere ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu