GenelThreads

Threads Hesap Silme ve Kapatma 2023

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’in yeni platformu Bluesky, Trump’ın sahibi olduğu Truth Social ve Mastodon’un ardından Facebook’un kurucusu ve Instagram’ın sahibi Mark Zuckerberg’in yeni sosyal medya platformu Threads kullanıma sunuldu. Elon Musk’ın satın almasının ardından Twitter’ın ücretli bir platforma dönüşme yolunda attığı adımlar ve son olarak geçtiğimiz günlerde kısa süreliğine de olsa uyguladığı görüntüleme sınırları Twitter’dan kaçışı hızlandırdı. Tam da bu anda, 6 Temmuz itibarıyla, kullanıma açılan Threads büyük bir ilgi gördü ve saatler içerisinde milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Ancak akın akın uygulamaya katılan kullanıcılar, Instagram üzerinden dahil oldukları Threads hesap kapatma işleminde Meta’nın gizlilik politikası hatasıyla yüzleşti. Kafaları oldukça karışan kullanıcılar, “Threads hesabı nasıl kapatılır?” “Threads hesabını kapatmak için Instagram hesabını da kapatmak gerekiyor mu?”, “Threads hesabı silme” gibi sorulara cevaplar aramaya başladı.  Bu noktada sizler için, Threads hesabı nasıl silinir? Hakkında detaylı bir yazı hazırladık.

Threads’e Nasıl Kaydolunur?

Bir Instagram hesabı olmayan kişilerin şimdilik Threads’e kaydolması mümkün değil. Bir Instagram hesabı bulunan kişiler ve işletmeler hesaplarını eşleştirme yoluyla Threads’e rahatlıkla kaydolabilir.

Threads’e kaydolmak için yapmanız gerekenler:

  • App Store ya da Play Store’a giderek Threads uygulamasını indirin ve giriş yapın.
  • Uygulama ekranında Instagram’da kullandığınız hesap görünecek, giriş yapmak için tıklayın.
  • Başka bir hesap kullanmak istiyorsanız “hesap değiştir” butonuna tıklayın.
  • “Giriş Yap” dedikten sonra Ad, Biyografi ve Bağlantı ekle bölümlerinin bulunduğu bir ekran açılacaktır. Bu alanı isterseniz elle doldurabilirsiniz isterseniz de “Instagram’dan aktar” diyerek Instagram üzerinden çekebilirsiniz.
  • “İleri” butonuna tıklayın ve hesap seçenekleri ekranından “herkese açık profil” veya “gizli profil” tercihi yapın.
  • Son olarak “Threads’e Katıl” butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın.

Artık Threads’te paylaşım yapmaya başlayabilir ve Instagram kişilerinizde yer alan kullanıcıları veya dilediğiniz hesapları takip edebilir, gönderilerini beğenebilir veya gönderilerine yorum yapabilirsiniz.

Threads Hesabı Kapatılınca Instagram Hesabı da Siliniyor mu?

Öncelikle herkesin aklındaki en önemli soruya cevap vererek başlayalım: “Threads hesabını kapatmak için Instagram hesabını silmek gerekiyor mu?”  Evet, Threads hesabını tamamen silmenin tek yolu bağlı olduğu Instagram hesabını da silmekten geçiyor.

Kullanıma yeni açılan Threads’e kaydolmak için bir Instagram hesabınızın olması gerekiyor, Instagram hesabı olmayanların Threads hesabı açması mümkün değil. Ancak Meta’nın ek gizlilik politikasında belirtildiği şekliyle, “Threads profilinizi istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz, ancak profiliniz yalnızca Instagram hesabınızı silerek silinebilir.” Yani, Threads hesabı oluşturanlar hesaplarını sildikleri taktirde Instagram hesaplarını da silmiş oluyorlar.

Eğer Instagram hesabınızı silmeden Threads hesabınızı silmek istiyorsanız bunun tek yolu Threads hesabınızı geçici olarak dondurmak. Instagram yaptığı açıklamada, Threads hesabını donduranların Instagram hesabının bundan etkilenmeyeceğini söyledi. Ancak, hesabı dondurmak ile silmenin aynı şeyler olmadığını anlamanız gerek. Hesabınızı dondurmanız halinde uygulama içindeki kullanıcı verileri silinmiyor. Özetle, Threads hesabını tamamen silmek istiyorsanız Instagram hesabınızı da silmelisiniz. Fakat Threads’i geçici süre dondurmanız halinde bağlı olan Instagram hesabınız bundan etkilenmiyor.

Threads Hesabı Silinebilir mi?

Threads uygulaması sosyal platformlar arasındaki yerini alır almaz büyük bir ilgiyle karşılaştı. Sadece saatler içerisinde kullanıcı sayısı milyonları aştı. Twitter benzeri bir deneyim sunan ve Instagram kullan kişilerin kolayca kaydolabildiği uygulama insanların beğenisini kazandı. Ancak kısa süre içinde, Meta gizlilik politikalarında yer alan, “Threads profilinizi istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz, ancak profiliniz yalnızca Instagram hesabınızı silerek silinebilir.” İfadesi kafaları karıştırdı. Hemen ardından Threads hesabını kapatmanın Instagram hesabını da silmeyi gerektirdiği soruları sorulmaya başlandı.

Özetlemek gerekirse, Threads hesabını silmek için kullanıcıların önünde iki yol bulunuyor. Eğer kullanıcılar Instagram hesaplarını kapatmadan Threads hesaplarını kapatmak isterlerse bunun için yapmaları gereken şey, Threads hesaplarını dondurmak olacaktır. Bu sayede Threads hesabınızı kullanmayı bırakabilir, buna karşın Instagram hesabınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak bu noktada uygulamadaki verilerinizin silinmeyeceğini bilmeniz gerekiyor. Eğer verilerinizin de silinmesini istiyorsanız Thread hesabınızı tamamen silmeniz gerekir ki bunun için Instagram hesabınızı da silmelisiniz, çünkü Threads uygulamasının içinde “Hesap Silme” işlemi bulunmuyor. Bunu ancak Instagram üzerinden yapabiliyorsunuz. 

Threads Hesabı Nasıl Dondurulur (Devre Dışı Bırakılır)?

Instagram hesabını kullanmak isteyen, ancak Threads hesabını kapatmak isteyenlerin önündeki şu an için tek seçenek Threads hesabını dondurmak. Bu işlemi gerçekleştirerek Threads hesabınızı kullanmayı bırakabilirsiniz, ancak verileriniz hala uygulamada yer alır ve kullanıma açık olur. Threads profilinizi devre dışı bırakmak, Uygulama içinde bulunan verilerinizi silmez ve Instagram hesabınızı hiçbir şekilde etkilemez. Ayrıca profilinizi haftada sadece bir kez devre dışı bırakabileceğinizi de unutmayın. Bu bilgilere sahip olarak Threads hesabınızı devre dışı bırakmak istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayarak bunu gerçekleştirebilirsiniz:

  • Threads uygulamasını açın ve profilinize giriş yapın.
  • Sağ üst köşede bulunan üç çizgiye tıklayarak ayarları açın.
  • Daha sonra “Hesap” bölümüne girin ve “Profili dondur” butonuna tıklayın.
  • Sonra, altta bulunan “Threads profilini düzenle”ye tıklayın ve “Dondur” seçeneğine basın.

Başka bir seçenek olarak eğer profilinizi devre dışı bırakmak istemiyor ancak paylaşımlarınızı kimlerin görebileceğini ayarlamak istiyorsanız, tıpkı Instagram’da olduğu gibi profilinizi özel olarak ayarlayabilirsiniz.

Threads Hesabı Nasıl Silinir?

Threads uygulamasıyla ilgili olarak ortaya çıkan belki de en büyük sorun, kullanıcıların Instagram hesaplarını kaybetmeden Threads profillerini silememeleri. Bu işlemi, Instagram hesabını etkilemeden yapamamak kullanıcıların tepki göstermesine yol açtı.

Threads hesabını silmek için uygulama içerisinde herhangi bir seçenek sunulmuyor. Meta şirketinin de belirttiği üzere, Threads hesabını silmek isteyen kişiler Instagram hesaplarını da silmek zorunda. Yani Threads hesabını tamamen kapatmak isteyenlerin Instagram hesabı da silinecek. Her şeye karşın, Threads uygulamasındaki tüm verilerinizi silmek için, Instagram hesabınızı da kapatmayı göze alıyorsanız yapmanız gerekenler şunlar:

  • iOS kullanıcıları için “Ayarlar” kısmından direkt olarak “Hesap Sil” kısmından hesabı silmek mümkün
  • Diğer kullanıcılar hesap silme linkine tıklamak zorunda
  • Ardından “Kullanıcı Adı” ve “Şifre” bilgisi isteniyor
  • Bu bilgilerin doğru şekilde girilmesinin ardından hesabı neden silmek istediğinizi belirtmeniz gerekiyor
  • Son olarak işlemi tamamlamak için “Hesabı Sil” butonuna tıklamanız yeterli

İleriki zamanlarda, Threads Instagram uygulamasında kullanıcılar için Instagram’dan bağımsız bir profil oluşturma imkanı olabilir. Bunun olması halinde, Instagram hesapları etkilenmeden Threads profili hesabı silme ve kapatma işlemi daha kolay şekilde yapılabilir. Ancak, henüz yolun çok başında olan uygulamada, şu an için Threads profilini silmenin tek yolu Instagram hesabını silmekten geçiyor.

Threads’te Fenomen Olmak İster Misin?

SosyalDigital olarak 5 yıllık deneyime sahip olan, 8 kişilik ekibimizle dijital varlıklarınızı güçlendirmek için üstün kaliteli hizmet veriyoruz. Yüksek kaliteli kullanıcılar, rekabetçi fiyatlar, güvenilir ödeme imkanları ile tüm sosyal medya platformları için ücretli etkileşim paketleri sunuyoruz. Siz de 7/24 canlı destek, şifresiz, güvenli ve gizli işlem gibi olanakların tadını çıkarmak için Threads hizmetlerimize göz atabilirsiniz. Tüm Threads hizmetlerimiz için tıklayın: Threads

Hilal

Her konuda kapsamlı ve güvenilir içerikler üretmek için çaba gösteriyoruz. Sitemizde sosyal medya, teknoloji, nasıl kullanılır ve daha birçok konuda zengin içeriklere ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu