GenelThreads

Bilinen ve Bilinmeyen Tüm Yönleriyle Threads’in Özellikleri

Meta’nın Instagram üzerinden kullanıma sunduğu metin tabanlı uygulaması Threads, sosyal medya platformları arasındaki yerini hızlı bir şekilde aldı. Kısaca özetlemek gerekirse, Threads post (video, resim, metin, bağlantı vb.) paylaşımları yapabileceğiniz, diğer kullanıcılara cevap verebileceğiniz ve beğendiğiniz hesapları takip edebileceğiniz bir uygulama. Twitter’ın yakın zaman önce bir güvenlik tedbiri olarak görüntüleme sınırlaması getirmesi ve git gide ücretli bir platform haline gelmesiyle birlikte BlueSky, Mastodon, Truth Social gibi farklı platformlara kaçış başlamıştı. Threads şimdiden, bu kaçıştan en büyük payı almış gibi görünüyor. Kullanıma açıldığı an itibariyle milyonlarca insan Threads’teki yerini aldı. Bunda, Threads’in özelliklerinin genel kullanıcı kitlesine hitap etmesi, kaydolmanın, paylaşım yapmanın ve etkileşimde bulunmanın oldukça kolay olması gibi faktörlerin etkili olduğu söylenebilir. Sosyal medya platformları arasındaki yerini hızlı bir şekilde alan ve ilk günden yoğun bir ilgiyle karşılanan Threads ile ilgili merak edilen soruları cevaplarını sizler için bir araya getirdik.

Threads Nedir?

Threads, 6 Temmuz’da iOS, Android ve web için yayınlanan, video, metin, resim, bağlantı gibi içerikler paylaşabileceğiniz, herkese açık sohbetlere katılabileceğiniz, diğer kullanıcıları takip ederek etkileşimde bulunabileceğiniz bir sosyal medya platformudur. Threads şu an için 100 ülkede, IOS ve Android mobil cihazlarda ve 30’dan fazla dilde kullanılabilmektedir.

Genel olarak diğer sosyal medya platformlarıyla benzer özellikleri taşıyan Threads’in, İnsanların yakın çevreleri ve diğer insanlarla etkileşim içinde olmasını sağlamak amacıyla tasarlandığı söylenebilir. Threads, kullanıcıların ilgilendikleri konu başlıklarında veya gündemle ilgili düşüncelerini özgürce paylaşabildiği, diğer kullanıcılara cevaplar verebildiği, beğendiği profilleri takip edebildiği ücretsiz bir platformdur. En basit haliyle Threads, Instagram’ın metin tabanlı uygulamasıdır.

Threads Nasıl Çalışır?

Meta’nın Instagram üzerinden kullanıma sunduğu Threads’te, tıpkı Twitter’da ya da diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi metin ağırlıklı paylaşımların yanı sıra video, GIF, bağlantı veya fotoğraf paylaşmak da mümkün. Threads’in ana ekranında, takip ettiğiniz hesapların paylaşımlarını görebiliyorsunuz. Paylaşımlarınızın altına yorum yazabilecek profilleri kısıtlayabildiğiniz gibi hesabınızı gizli hale de getirebilirsiniz.

Threads’in öne çıkan bir özelliği ise Instagram’da engellediğiniz kişilerin, Threads’te de engellenmiş olması. Bu sayede Instagram’da engellenmiş olduğunuz birini yanlışlıkla da olsa takip edemiyorsunuz ve o kişi de sizi takip edemiyor.

Threads’ın Özellikleri Nelerdir?

Her şeyden önce Threads’e girdiğinizde kesinlikle yabancılık hissetmeyeceksiniz. Halihazırda Twitter ve Instagram kullanan biriyseniz Threads’in arayüzü size çok tanıdık gelecek ve ananında kullanımına uyum sağlayacaksınız. Zaten Meta da Threads’i tasarlarken diğer sosyal medya platformlarından ilham aldığını açıkça ifade ediyor, bu da benzer özelliklere benzer yapılarda ulaşabileceğinizi gösteriyor. Her ne kadar bu durum, Threads’e çok fazla yenilik sunmadığı eleştirilerinin yöneltilmesine sebep olsa da platformun kullanıcılarına sunduğu başlıca özellikleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Her ne kadar Instagram üzerinden kullanıma sunulmuş olsa da Threads görsel değil, metin tabanlıdır. Ancak uygulamada video ve görsel paylaşımı yapabilirsiniz, bu noktada Threads Instagram’ın değil, Twitter’ın bir alternatifi konumundadır.
  • Eğer halihazırda bir Instagram hesabınız varsa, Threads kullanmaya başlamak için yeni bir hesap açmanıza gerek yoktur.
  • Threads’te, arkadaşlarınızla ve takipçilerinizle gerçek zamanlı sohbetler yapabilir, zincir gönderiler oluşturabilirsiniz.
  • Threads paylaşımlarınızı, uygulamadan çıkmadan direkt olarak Instagram Story’de de paylaşabilirsiniz.
  • Twitter’da olduğu gibi başkalarının gönderilerini beğenebilir, yeniden paylaşabilir ve bu gönderilere yorum yapabilirsiniz. Ayrıca gönderilerinizde diğer kullanıcıları etiketlemeniz de mümkün.
  • Threads’te paylaşımlarınızı kimlerin görebileceğini ve kimlerin paylaşımlarınıza cevap verebileceğini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, akışınızda görmek istemediğiniz profilleri engelleyebilir, rahatsız edici paylaşımları bildirebilirsiniz.

Threads Nerden İndirilir?

Diğer Meta uygulamalarında olduğu gibi Threads’i de Google Play Store ve App Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Instagram üzerinden Threads’e “kırmızı bilet” özelliği ile erişebilirsiniz. Bunun için Instagram’da arama kutusuna “Ticket” yamanız veya profilinizdeki menü kısmından “Threads”i seçmeniz yeterli.

Threads indir işlemi de son derece kolay, Android telefonlarda uygulamayı Google Play Store’dan cihazınıza indirebilirsiniz. iOS cihazlarda ise uygulama App Store’da bulunuyor. Threads’e web üzerinden erişmek istiyorsanız tarayıcınızdan uygulamaya rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Threads’e Nasıl Kayıt Olunur?

Threads’e kaydolmak için öncelikle bir Instagram hesabınız olmalıdır, Instagram hesabı olmayanlar şimdilik Threads’e kaydolamıyor. Bir Instagram hesabına sahip olan kişi ve işletmeler hesaplarını eşleştirerek Threads’e kaydolabilir.

Bu noktada herkes, “Threads hesabını kapatmak için Instagram hesabını da kapatmak gerekiyor mu?” sorusunun cevabını merak etti. Evet, Threads hesabını tamamen kapatmanın tek yolu İnstagram hesabını da kapatmak. Bunu yapmak istemiyorsanız Threads hesabınızı geçici olarak dondurmayı seçebilirsiniz. Instagram, Threads hesabını donduranların bağlı olduğu Instagram hesabının etkilenmeyeceği söyledi. Ancak, hesabı dondurmak ile tamamen kapatmak kesinlikle aynı şeyler değil. Hesabını donduran kullanıcıların uygulamadaki verileri silinmiyor. Özetle, Threads hesabını tamamen silmek için Instagram’ı da silmeniz gerek, ancak Threads’i geçici bir süreliğine dondurursanız bağlı olan Instagram hesabınız etkilenmiyor.

Threads’e kaydolmak için şu adımları takip edin:

  • App Store ya da Play Store’dan Threads uygulamasını indirerek giriş yapın. Uygulama ekranında Instagram’da kullandığınız hesabı görecekseniz. Hesabınıza giriş yapmak için tıklayın
  • Başka bir hesabınızı kullanarak girip yapmak istiyorsanız “hesap değiştir” butonuna tıklamalısınız.
  • “Giriş Yap” butonuna tıkladıktan sonra Ad, Biyografi ve Bağlantı ekle bölümlerinin bulunduğu ekran açılacaktır. Bu alanı elle doldurabileceğiniz gibi “Instagram’dan aktar” butonuna tıklayarak Instagram’dan da çekebilirsiniz.
  • İleri butonuna tıklayın ve hesap seçenekleri ekranından “herkese açık profil” veya “gizli profil” tercihini belirleyin.
  • Son olarak “Threads’e Katıl” butonuna tıklayın.

Bu adımları başarıyla tamamladıktan sonra Threads’te paylaşım yapmaya başlayabilir ve Instagram kişilerinizde yer alan kullanıcıları takip edebilirsiniz.

Threads’te Bulunmayan Özellikler Neler?

Threads, diğer sosyal medya platformlarına oldukça benzese de henüz çok yeni olduğu için diğer platformlarda gördüğümüz bazı özelliklere sahip değildir. Mesela mesaj gönderme, Hashtag (etiket) kullanma, story atma, sesli sohbet ve reklam verme gibi özellikler şimdilik Threads’te bulunmuyor.

Threads’le ilgili yoğun olarak dile getirilen bir eleştiri ise kullanıcıların takip etmediği hesapların paylaşımlarını da görüyor olması. Bunun için yapılan açıklamada, Threads’te ana akışın takip edilen hesaplarla algoritmik önerilerin bir karışımı olduğu ifade edildi. Şu an için sadece takip ettiğiniz hesapların paylaşımlarını görmenin bir yolu ise yok.

Peki kullanıcı adınızı değiştirebilir misiniz? Şimdilik, sadece Instagram oturum açma bilgilerini kullanarak oturum açabilirsiniz. Yani, Instagram kullanıcı adınızı kullanmak zorundasınız.

Threads Hangi Verilerinize Erişim İstiyor?

Cihazınıza yeni bir uygulama yüklerken uygulamanın erişim istediği verilere dikkat etmelisiniz. Bu noktada Threads, aşağıda sıraladığımız şekilde, Instagram’la benzer verilere erişim istiyor:

  • Kullanıcı bilgileri
  • Kullanıcı içeriği
  • Kullanım verileri
  • Tanılar
  • Satın almalar
  • Konum
  • Rehber
  • Aramalar
  • Sağlık
  • Kimlik tanıtıcılar
  • Finansal bilgiler

İsterseniz uygulamayı kurarken bu verilerden bazılarına erişimi kısıtlamanız mümkün. Ancak bu kısıtlamaların uygulamanın düzgün şekilde çalışmasını etkileyebileceğini de aklınızdan çıkarmayın.

Threads’te Fenomen Olmak İster Misin?

SosyalDigital olarak 5 yıllık deneyime sahip olan, 8 kişilik ekibimizle dijital varlıklarınızı güçlendirmek için üstün kaliteli hizmet veriyoruz. Yüksek kaliteli kullanıcılar, rekabetçi fiyatlar, güvenilir ödeme imkanları ile tüm sosyal medya platformları için ücretli etkileşim paketleri sunuyoruz. Siz de 7/24 canlı destek, şifresiz, güvenli ve gizli işlem gibi olanakların tadını çıkarmak için Threads hizmetlerimize göz atabilirsiniz.

Tüm Threads hizmetlerimiz için tıklayın: Threads

Hilal

Her konuda kapsamlı ve güvenilir içerikler üretmek için çaba gösteriyoruz. Sitemizde sosyal medya, teknoloji, nasıl kullanılır ve daha birçok konuda zengin içeriklere ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu