GenelTikTok

TikTok Canlı Yayın Nasıl Yapılır? Şartlar Nelerdir?

Dünya genelinde 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan TikTok, birçok ülkede en popüler sosyal medya platformları arasında yerini almıştır. Video paylaşım platformu olarak hizmet veren TikTok, canlı yayın özelliği ile kullanıcılarının platform üzerinden canlı yayınlar açarak takipçileri ile etkileşime girmesi ve para kazanmalarını da sağlamaktadır. TikTok canlı yayın açma özelliklerini kullanarak içerik üreticilerinin birçok avantajdan yararlanması sağlamaktadır.

TikTok’da canlı yayın açmak için belirli şartların sağlanması ve basit birkaç işlem adımının takip edilmesi gerekmektedir. TikTok’ta canlı yayın açmak için şu adımlar izlenmelidir:

  • TikTok uygulamasına giriş yapılır.
  • ‘’+’’ simgesine tıklanır.
  • ‘’Canlı’’ seçeneğine tıklanır.
  • Canlı yayın için bir görsel ve başlık eklenir.
  • ‘’Canlı Yayına Geç’’ butonu ile canlı yayın açılabilir.

TikTok’ta canlı yayın her kullanıcı tarafından açılamıyor. Canlı yayın açma şartlarının sağlanması ve kullanıcıların buna göre canlı yayın yapmaları gerekmektedir.

TikTok Canlı Yayın İçin Ne Gerekiyor?

TikTok’ta canlı yayın açmak için platform tarafından belirlenen topluluk şartlarının sağlanması ve TikTok canlı yayın kurallarına uyulması gerekmektedir. Kısaca TikTok canlı yayın açma şartları ise şunlardır:

  • Belirlenen minimum takipçi sayısına sahip olmak,
  • 16 yaşından büyük olmak,
  • Aktif bir TikTok hesabına sahip olmak vb.

Kullanıcıların ister kendi canlı yayınlarını açmaları isterlerse de diğer TikTok kullanıcılarının açtıkları canlı yayınlara katılım sağlamaları mümkündür. Türkiye’de de oldukça popüler bir platform olan TikTok, temelde reels benzeri kısa videoların paylaşıldığı bir platformdu. Çok sayıda kullanıcısı olması sayesinde geniş kitlelere ulaşmak ve gelir elde etmek isteyen kişiler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir.

TikTok Canlı Yayın Açmak İçin Kaç Takipçi Olması Lazım?

TikTok’ta canlı yayın açmak için bazı kriterlerin karşılanması gerekiyor. Aktif bir TikTok hesabı olan herkes canlı yayın açamıyor. Canlı yayın açmak için temel şart minimum 1.000 takipçiye sahip olmaktır. Bin ve üzerinde takipçi sayısına sahip hesapların TikTok araçlarını kullanarak canlı yayın oluşturmaları mümkündür.

Çin merkezli bir sosyal medya platformu olan TikTok, video oluşturma ve paylaşımının yanı sıra canlı yayın özelliğini de bir süredir kullanıcılarına sunmaktadır. Instagram ve Facebook gibi platformlara ciddi bir rakip olan TikTok, takipçi şartlarını sağlayan doğrulanmış hesaplar için canlı yayın özelliğini kullandırmaktadır. Tiktok canlı yayın açma 1000 takipçi olmadan mümkün değildir.

TikTok Canlı Yayın Kuralları Nelerdir?

TikTok hesabından canlı yayın açmak isteyen içerik üreticilerinin öncelikle 1000 takipçi sınırı aşmaları gerekiyor. Bu takipçi sayısına ulaşan kullanıcıların canlı yayın açabilirler. Ancak canlı yayın açmak isteyenlerin ayrıca canlı yayınlarında belirli topluluk kurallarını da sağlamaları gerekmektedir.

16 yaşından büyük ve en az 1000 takipçi sayısına sahip her kullanıcı TikTok canlı yayın özelliğini kullanabilmektedir. Genel olarak TikTok canlı yayın kuralları ise şunlardır:

  • En az 16 yaşında olmak ve 1.000 takipçi şartını sağlamak.
  • Sadece 18 yaş ve üzeri yetişkin üyelerin görebileceği şekilde içeriklerde yaş sınırı uygulanmalıdır.
  • TikTok topluluk kurallarına uygun canlı yayın içeriği sunmak vb.

Canlı yayın sırasında topluluk kurallarının ihlal edilmesi halinde bu durumda hesabınızın çeşitli erişim engellerine takılması mümkündür. Dolandırıcılık, taciz, şiddet gibi olumsuz içeriklere yönelik TikTok tarafından da diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi çeşitli sınırlamalar belirlenmiştir. Bu kurallara göre canlı yayınlar yapılmalıdır.

TikTok’ta Canlı Yayın Açarak Para Kazanmak Mümkün Mü?

TikTok’u diğer birçok platformdan ayıran özelliklerinden biri canlı yayınlarda hediyeler vasıtası ile paralar kazanılmasıdır. İzleyiciler canlı yayına katılmak ve hesap sahiplerine hediye göndermek için TikTok jetonlarını satın almaları gerekmektedir. Bu jetonlar gerçek para karşılığında alınarak içerik üreticilerine çeşitli hediyeler olarak gönderilmektedir.

Canlı yayın süresince elde edilen hediyeler nakit paraya dönüştürülebiliyor. Kullanıcılar tarafından gerçek para ile alınan bu hediyelerin gönderilmesi ile içerik üreticilerinin de kazanç elde etmeleri sağlanmaktadır. Açılan canlı yayınlarda ne kadar çok para kazanılırsa o kadar çok para kazanma imkanı da elde edilebilir. TikTok’ta para kazanma şartları yine topluluk kurallarına göre belirlemektedir. Bu kurallara uyan ve canlı yayın açan kişilerin para kazanması da mümkündür.

TikTok Canlı Yayın Hediyeleri Ne Kadar Kazandırıyor?

TikTok canlı yayın hediyeleri para kazanmak isteyenler için iyi bir seçenek sunuyor. Ücretsiz hizmetlerin yüzde 60’ını TikTok uygulaması düşürmektedir. TikTok kullanıcılarının uygulamada belirlenen sınırları aşması durumunda hediye puanları uygulamada kayıtlı olan hesaplarına nakit olarak ödenmektedir.

TikTok’ta her bir hediyeleri almak için kullanıcıların öncelikle jeton satın almaları ve sonrasında TikTok jetonları ile istedikleri hediyeleri diğer kullanıcılara göndermeleri mümkündür. Kazanç oranları gönderilecek bu hediyelere göre değişmektedir. Bu nedenle kesin bir ödeme miktarından söz etmek mümkün değildir. TikTok canlı yayın açma hilesi kullanarak yayın açan ya da topluluk kurallarına uymayan içerikler ise bu hediyelerden yararlanamamaktadır. 2023 yılı itibariyle en düşük 70 TikTok jetonu 24,45 TL olarak belirlenmiştir.

TikTok Para Kazanma Aktif Etme Nasıl Yapılır?

TikTok’ta para kazanma özelliğini aktif etmek için öncelikle belirli bir şartların sağlaması gerekiyor. TikTok’ta para kazanmak için içerik üreticilerinin Next programı kapsamına dahil olması gerekiyor. Ayrıca son 30 günde en az 3 video paylaşılması gerekmektedir. Minimum takipçi sayısı ve görüntüleme sayısı koşullarını sağlayanlar bu özellikten yararlanabilmektedir.

TikTok video hediyeleri ile canlı yayın hediyeleri karıştırılmamalıdır. Video hediyeleri için en az 10 bin takipçi olması gerekiyor. İçerik üreticilerinin 30 günden fazla bir hesaba sahip olması ve herkese açık belirli miktarda video paylaşmış olması da şarttır. TikTok para kazanma özelliği hesap oluşturduktan ve belirli şartları sağladıktan sonra aktif edilebilir.  

TikTok Canlı Yayın Açamıyorum Ne Yapmalıyım?

TikTok’ta canlı yayın açamayan kullanıcılar muhtemelen topluluk şartlarını sağlayamadıkları için bu sorunu yaşamaktadır. TikTok’ta canlı yayın açamıyorum diyen kullanıcıların öncelikle yaş ve takipçi sayısı şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Bu şartlar sağlanmıyorsa canlı yayın açılamaz. Kullanıcıların canlı yayın özelliği ile birçok avantaj sağlayan TikTok, bu avantajların kullanımı için belirli şartlar belirlemiştir.

Öte yandan zayıf internet bağlantısının olması, cihazın desteklememesi veya diğer erişim ve altyapı sorunları da zaman zaman TikTok üzerinde canlı yayın açma ve içerik paylaşımı yapma konusunda sorun yaratmaktadır. Hesabın canlı yayınlar için uygunluğu da önemlidir. TikTok’ta canlı yayın kaç takipçiden sonra açılıyorsa kullanıcıların o takipçi sayısına ulaşmış olması gerekmektedir.

TikTok’ta Canlı Yayın Nasıl İzlenir?

TikTok’ta canlı yayınları izlemek son derece kolaydır. Öncelikle aktif bir TikTok hesabınızın bulunması gerekiyor. Ardından TikTok sayfasına girerek canlı yayın yapan kullanıcıların profillerine erişim sağlamalıdır. Profil resminin etrafını saran ‘’Live’’ yazılı pembe halkaya dokunarak canlı yayınlara katılım sağlanabilir.

Zaman zaman TikTok kullanıcıları tarafından canlı yayınlara çeşitli erişim sınırlamaları getirilmektedir. Bu sınırlamalar neticesinde canlı yayınlara katılım sağlayamayabilirsiniz. TikTok’ta canlı yayın izleyemiyorum diyen kullanıcılar bu erişim sorunlarına takılmış olabilir. Öte yandan TikTok’ta canlı yayın izlemek için hesaba giriş yapılması gerekecektir. TikTok hesabı olmayan kişilerin anonim olarak TikTok canlı yayınlarını izlemesi mümkün değildir.  

Sosyal Medya Stratejinizi SosyalDigital İle Destekleyin!

Tüm stratejinize SosyalDigital’in TikTok için özenle hazırladığı takipçi, beğeni, yorum paketleriyle destekleyebilirsiniz. SosyalDigital olarak 5 yıllık deneyime sahip olan, 8 kişilik ekibimizle dijital varlıklarınızı güçlendirmek için üstün kaliteli hizmet veriyoruz. Yüksek kaliteli kullanıcılar, rekabetçi fiyatlar, güvenilir ödeme imkanları ile tüm sosyal medya platformları için ücretli etkileşim paketleri sunuyoruz. Siz de 7/24 canlı destek, şifresiz, güvenli ve gizli işlem gibi olanakların tadını çıkarmak için sosyal medya hizmetlerimize göz atabilirsiniz: TikTok

Hilal

Her konuda kapsamlı ve güvenilir içerikler üretmek için çaba gösteriyoruz. Sitemizde sosyal medya, teknoloji, nasıl kullanılır ve daha birçok konuda zengin içeriklere ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu