GenelTwitter

Twitter Beğeni ve Abonelik Gizleme Özelliği Nedir? Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’ın beğeni ve abonelik gizleme özelliği nedir, nasıl yapılır sorularını cevaplandıracağız. Elon Musk’ın rekor fiyata platformu satın almasının ardından kısa sürede birçok yeni özellikle tanıştı. Bu özellikler arasında Twitter Blue aboneliği ilk sırada yer alıyor. Twitter Blue aboneliği ile kullanıcıların beğeni ve abonelik gizleme özelliğinden faydalanmaları sağlandığı gibi ekstra birçok farklı özellikten de yararlanması sağlanabiliyor.

Twitter Blue abonelerinin ‘’profil özelleştirme’’ özelliğini kullanarak yeni ayalar ile Twitter’ı çok daha etkin ve kişiselleştirilmiş şekilde kullanmaları sağlanıyor. ‘’Beğeniler Sekmesini Gizle’’ gibi seçenekler ise birçok kullanıcının uzun süredir beklediği özellikler arasında yer alıyor. Bu sayede profil kısmında normal şartlar altında görülen beğendiğiniz gönderileri saklama imkanı elde etmeniz mümkündür. Twitter kullanıcıların abonelik özeliğinden faydalanarak daha fazla özelikle tanışmaları sayesinde aboneliklerin de artırılması hedefleniyor.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’da bu tür gelişmiş abonelik özellikleri sayesinde kullanıcıların daha aktif şekilde uygulamayı kullanmaları sağlanacak. Birçok kullanıcı tarafından bu özellikler uzun süredir bekleniyordu.  

Twitter Beğeni ve Abonelik Gizleme Özelliği Nedir?

Twitter’da son dönemde birçok yenilik yapılmaya başladı. Bu yenilikler arasında Blue aboneliği ilk sırada yer alıyor. Belirli abonelik ücretlerini ödeyen kullanıcıların Twitter’da aktif hale getirilen birçok özelliği kullanması sağlanıyor. Bu özellikler arasında görüntü kalitesi yüksek videoların yüklenmesi, daha uzun tweetler paylaşılması ve beğeni gizleme gibi özellikler yer alıyor.

Elon Musk’ın son dönemde kullanıma sunduğu birçok özelliğe ek olarak kısa süre içinde kullanılmaya başlanan beğeni ve abonelik gizleme özelliği ise birçok içerik üreticisi tarafından memnuniyetle karşılandı. Özellikle beğenilen gönderilerin profil sekmesinde görünmesini önlemek için getirilen beğeni gizleme özelliği birçok kullanıcı tarafından hali hazırda beklenen bir özellik olarak öne çıkıyor.

Şu an için mobilde aktif olarak kullanılmasa da masaüstü sürümü üzerinden ve belirli bölgelerdeki kullanıcılar tarafından Twitter beğeni ve abonelik gizleme özellikleri kullanılabiliyor. Twitter giriş işlemleri sonrasında abonelik adımlarını tamamlayan kullanıcıların bu tür özelliklerden faydalanmaları sağlanmaktadır.  

Twitter Beğeni Nasıl Gizlenir?

Twitter beğenilerinin gizlemesi için iki farklı yöntem bulunuyor. Bunlardan ilki hesabı ‘’ayarlar’’ menüsünden korumalı hale getirmektir. Ancak bu yöntem her ne kadar sizi takip etmeyen hesaplar tarafından beğenilerinizin görülmesini önlese de takipçileriniz tarafından beğenilerin görünmesine neden olmaktadır. Twitter Blue aboneleri ise gelen yeni özellik sonrasında artık beğenilerini kendi takipçilerinden de gizleyebilmektedir.

Kullanıcıların bu özellik ile Blue aboneliklerini isterlerse de beğenilerini gizleme seçeneklerini kullanmaları sağlanacak. Bu tür özellikleri yanı sıra Twitter’a ayrıca zaman içinde daha pek çok farklı özelliğin daha eklenmesi bekleniyor. Bu özellikler arasında görüntülü arama gibi özelliklerin de yer alması bekleniyor.

Twitter Blue aboneleri tarafından kullanılabilecek beğeni gizleme özelliği profil kısmından yapılacak ‘’profil özelleştirme’’ işlemleri ile gerçekleştirilebilecek. Beğenileri gizleme işlemlerini yapan Twitter Blue aboneleri bu özellik sayesinde sadece kendileri beğendikleri içerikleri görebilecekler. Twitter gündem veya akıştaki içerikleri beğendiğinizde beğeni gizleme özelliği bu içeriklerin profilinizde gösterilmesini önleyecektir.

Twitter Abonelik Gizleme Özelliği Nasıl Kullanılır?

Twitter’da beğenilerin gizlenmesinin yanı sıra kullanıcıların ayrıca abonelikleri de gizleme özelliğinden faydalanması sağlanacak. Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından üst üste gelen reformlar sonrasında Twitter daha işlevsel hale getirildi. Öte yandan Meta’nın Twitter’a rakip olacak Threads uygulamasını da kullanıma sunmasının ardından bu tür özelliklerle Twitter kullanıcılarını platformda tutmaya çalıştığı ifade ediliyor.

Twitter’ın ücretli versiyonu olan Twitter Blue abonelikleri kapsamında kullanıcıların hem beğeni hem de abonelikleri gizlemelerinin yanı sıra daha pek çok farklı özelliği de kullanmaları sağlanacak. Twitter’da aktif olarak içerik üreten kişilerin profillerinde beğendikleri içeriklerin görüntülenmemesi için kullanabilecekleri bu tür özellikler ile platform çok daha aktif olarak kullanılabilecek.

Twitter başkasının beğenileri gizleme özelliğini henüz sunmuyor. Beğenilerin kimse tarafından görülmesini istemeyen kullanıcıların Blue abonesi olması ve buna göre işlem gerçekleştirmeleri gerekecektir. İlerleyen dönemde Twitter’da daha pek çok yeni özelliğin Twitter Blue aboneleri için sunulmaya devam etmesi bekleniyor.

Twitter Blue Aboneliği Özellikleri Nelerdir?

Twitter Blue, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından getirdiği en büyük yenilikler arasında yer alıyor. Mavi tik aboneliği olarak da bilinen Twitter Blue, kullanıcıların Twitter’da daha fazla işlevsel özelliklerden yararlanması sağlanmaktadır. Beğeni ve aboneliklerinden gizlenmesinin de eklenmesi ile Twitter Blue aboneliklerine ilgi de artmıştır.

Twitter Blue aboneliğinin sahip olduğu başlıca özellikler arasında kısaca şunlar yer almaktadır:

  • 60 dakikadan daha uzun video yükleme.
  • Tweet düzenleme.
  • Mavi tik almaç
  • Sohbetleri sabitleyebilme.
  • Okuma modu kullanma.
  • Yapılan yorumların üste görünmesi.
  • Yarı yarıya daha az reklamların görülmesi.
  • Daha uzun tweet atabilme.
  • Yer işareti klasörleri.
  • NFT profil resimleri.
  • Temalar.
  • Özel gezinti.
  • Beğeni ve abonelik gizleme vb.

İlerleyen dönemde Twitter üzerinden daha pek çok yeni özelliğin Twitter Blue kullanıcılarına sunulması bekleniyor. Twitter beğeni sorunu da yine Blue abonelikleri ile ortadan kaldırılması planlanan sorunlardan biridir.  

Twitter Blue Aboneliği Nasıl Alınır?

Twitter Blue aboneliği ile platformu daha etkin şekilde kullanmak mümkündür. Gelecek dönemde özellikle içerik üreticilerine para ödenmesi, görüntülü arama özelliği ve diğer ek hizmetlerin de sunulacak olması Twitter Blue aboneliklerine olan ilginin artırılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Twitter Blue aboneliği ise basit birkaç adım takip edilerek alınabilir.

Twitter Blue aboneliğini almak için kısaca şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Twitter hesabına giriş yapılır.
  • ‘’Daha Fazla’’ sekmesine tıklanır.
  • Twitter Blue ekranına giriş yapılır.
  • ‘’Abone Ol’’ ögesine tıklanır ve işlem adımları takip edilir.

Mobilden veya web arayüzü üzerinden Twitter Blue abonelikleri alınabilmektedir. Kullanıcıların Twitter Blue satın al seçenekleri ile Twitter’ı çok daha etkin şekilde kullanmak isteyenlerin Blue abonelikleri ile aktif olarak işlem gerçekleştirmeleri mümkündür.  

Twitter Blue Aboneliği Ücreti Ne Kadar?

Yeni Twitter Blue hizmeti şu anda web’de aylık olarak 8 dolar olarak belirlenmiştir. Yıllık 84 dolar, İOS’te ise uygulama içi satın alma olarak aylık 11 dolar ve yıllık 114.99 dolar olarak uygulanmaktadır. Şu an için ülkemizde Twitter Blue abonelikleri web üzerinden aktif edilebiliyor. Aylık veya yıllık abonelik planından yararlanarak kullanıcıların Twitter Blue özelliklerinden faydalanmaları mümkündür.

Twitter mavi tik ücreti abonelik planına göre değişmektedir. 1080 p video yüklemeden tweet düzenlemeye ve abonelik veya beğeni gizlemeye kadar pek çok özellik yavaş yavaş Twitter Blue abonelerine sunulmaya başlanmıştır.

SosyalDigital’in Profesyonel Twitter Hizmetleri ile Tanışın!

Twitter, son yıllarda yapılan pek çok yenilik ile içerik üreticileri arasında rekabetin de artmasına neden oldu. Bu platform üzerinden aktif olarak içerik üretimine devam etmek ve hesaplarının büyümesini sürdürmek isteyen kişilerin bazı profesyonel sosyal medya stratejilerinden yararlanması gerekecektir.

Sosyal medya alanında kurumsal ve profesyonel çözümleri ile hizmet veren SosyalDigital, Twitter’da da daha geniş kitlelere ulaşmanızı sağlayacaktır.

Twitter takipçi ve beğeni paketleri başta olmak üzere tüm sosyal medya çözümlerimizden güvenle yararlanabilirsiniz. Bknz: Twitter Hizmetlerimiz

Hilal

Her konuda kapsamlı ve güvenilir içerikler üretmek için çaba gösteriyoruz. Sitemizde sosyal medya, teknoloji, nasıl kullanılır ve daha birçok konuda zengin içeriklere ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu