Twitter

Twitter Hesap Gizleme (2024)

Twitter yeni adı ile X en popüler sosyal medya platformlarındandır. Kullanıcılar güncel konuları, trend olan konuları Twitter uygulamasından takip etmektedirler. Twitter uygulamasından tweetler atabilir, beğendiğiniz tweetleri retweetleyebilir, favorilere alabilirsiniz. Twitter genel ayarlarında tweetleriniz, retweetleriniz ve favorileriniz herkese açık olarak ayarlanır. Profilinizde bulunan tüm paylaşımlar herkes tarafından görünür. Twitter kullanıcıların gizliliklerine önem verdiğinden kullanıcılara gizliliklerini koruma ve hesaplarını gizleme seçenekleri sunar. Bu sayede hesaplarınızı gizli hesaba alabilirsiniz. Bu yazımızda, Twitter hesap gizleme ile ilgili detaylı bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Twitter Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Twitter uygulamasını kullanan kullanıcılar bir konu hakkındaki duygu ve düşüncelerini tweetler ile aktarabiliyor. Yapılan bu paylaşımların herkes tarafından görüntülenmesi bazı kullanıcıların hoşuna gitmiyor. Bu nedenle bazı kullanıcılar paylaşımlarını gizlemek istiyor. Twitter hesabınızı gizleme seçeneği paylaşımlarınızı ve profilinizi yalnızca takipçilerinizin görmesini sağlar. Twitter hesap gizleme özelliği ile tanımadığınız kişilerin hesabınızı görmesini engellemiş olursunuz. Bu nedenle Twitter hesap gizleme özelliği çoğu kullanıcı tarafından kullanılan bir özelliktir. Sizde profilinizi gizlemek istiyorsanız aşağıdaki aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Twitter Hesap Gizleme Mobil

Twitter’da hesap gizleme ayarları mobil cihazlar ve bilgisayarda hemen hemen aynı şekilde yapılmaktadır. Twitter uygulaması hem bilgisayar hem de mobil cihazlar için geliştirilmiş olan bir uygulamadır. Bu nedenle kullanılan cihazlarda tasarımsal olarak herhangi bir değişiklik olmaz. Ufak tefek değişiklikler olsa da genel kullanımı aynıdır. Mobil cihazlardan Twitter hesap gizleme işlemini aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz.

  • Twitter hesabınızdan sol üst köşede bulunan profil simgesine dokunun.
  • Ayarlar ve Destek kategorisinin altında bulunan “Ayarlar ve gizlilik”  seçeneğine dokunun.
  • Açılan menüden “Gizlilik ve Güvenlik” seçeneğine dokunun.
  • “Hedef kitle ve etiketlenme” seçeneğine dokunun.
  • “Gönderilerini korumaya al” seçeneğini aktif hale getirin.

Bu şekilde twitter hesap gizleme mobil özelliği ile hesabınızı takipleşmediğiniz kullanıcılardan gizleyebilirsiniz.

Twitter Hesap Gizleme Bilgisayardan

Masaüstü bilgisayar ya da dizüstü bilgisayarlardan Twitter hesap gizleme işlemi için aşağıdaki adımları izleyin.

  • Öncelikle Twitter hesabınıza giriş yapın.
  • Ana ekrandayken sol tarafta bulunan menüden “Daha fazla “ seçeneğine tıklayın.
  • “Ayarlar ve gizlilik” seçeneğine tıklayın.
  • “Gizlilik ve güvenlik” seçeneğine tıklayın.
  • Sağ tarafta açılan menüden “Hedef kitle, medya ve etiketleme” seçeneğine tıklayın.
  • “Gönderilerini korumaya al” seçeneğini aktif hale getirin.

Bu işlem sonrasında sadece onayladığınız takipçileriniz tweetlerinizi görüntüleyebilecek.

Twitter’da Gizli Hesapların Tweetleri Retweetlenir Mi?

Twitter uygulamasında hesabı gizli olan bir kullanıcının tweetini retweetlememiz mümkün değildir. Hesabın gizli olmasından dolayı bu tweeetleri sadece arkadaşı olan kullanıcılar görebilir. Bu nedenle tweeti retweetlediğinizde diğer kullanıcılar bu tweete ulaşamazlar.

Twitter gizlilik konusunda oldukça hassas bir uygulamadır. Kullanıcılarının güvenliğini, gizlilik taleplerini ön planda tutarak kullanıcı gizliliğini dikkate alır ve kullanıcı istemediği takdirde paylaşımlarını, beğenilerini, kişisel bilgilerini diğer kullanıcılara göstermez. Retweetleme işlemi bir tweetin geniş bir kitleye ulaşmasını sağladığı için gizli hesaplarda bu özellik devre dışı bırakılmıştır.

Twitter Hesap Gizleme Kaldırma

Twitter uygulaması hesap gizleme özelliğini kullanıcıların tercihine sunmaktadır. Bazı kullanıcılar hesaplarının gizli olmasını, takip etmediği kullanıcılardan hesabını gizlemek istese de bazı kullanıcılar hesaplarını herkese açık olarak kullanmak ister. Özellikle Twitter fenomeni olan kullanıcılar, içerik üreticiler, işletmeler hesaplarını herkese açık olarak kullanmaktadır.

Twitter hesabınızı istediğiniz zaman gizleme ve istediğiniz zaman herkese açık profil olarak yapmanıza olanak sağlar. Twitter hesap gizleme kaldırma işlemi ile gizli hesabınızı herkese açık hesap olarak değiştirmek istiyorsanız aşağıdaki işlemleri gerçekleştirmelisiniz.

  • Twitter hesabınıza giriş yapın.
  • Sol üst köşede bulunan profil simgesine tıklayın ve “Ayarlar ve Gizlilik” seçeneğini seçin.
  • “Gizlilik ve güvenlik” sekmesine tıklayın.
  • Sağ tarafta açılan menüden “Hedef kitle,medya ve etiketleme” seçeneğinin işaretini kaldırın. Bu işlem sonrası tüm kullanıcılar tweetlerinizi görebilir.

Twitter uygulamasından hesap gizlemek için yukarıda yer alan adımları izleyebilirsiniz.

Hilal

Her konuda kapsamlı ve güvenilir içerikler üretmek için çaba gösteriyoruz. Sitemizde sosyal medya, teknoloji, nasıl kullanılır ve daha birçok konuda zengin içeriklere ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu