GenelThreads

Threads Nedir? Nasıl Kullanılır?

Twitter platformunda yaşanan tweet görüntüleme sorununun ardından alternatif bir uygulama olarak piyasaya sürülen Threads, birçok kullanıcı tarafından merak ediliyor. Instagram Threads, Twitter’a benzer bir platform olarak kullanıma açıldı. Instagram’da onaylı hesaplarda eşleştirme yaparak onaylı şekilde kullanılabilir. Diğer kullanıcılar, Instagram kullanıcı isimlerini bu platforma taşıyabilir ve kullanmaya başlayabilirler. Twitter’a rakip olacağı düşünülen Threads, baktığımız zaman Twitter’a benzerliğiyle dikkat çekmekte ve kolay bir şekilde kullanılabileceğini söyleyebiliriz. Tıpkı diğer Meta uygulamaları gibi Instagram hesabına bağlanabilen bu platform, sosyal medya uygulamalarından birisi olarak kullanıcılarına sosyalleşme imkânı sağlıyor.

Threads uygulaması, Twitter’ın eski görünümüne sahip ve 500 karakterle sınırlandırılmış. Fotoğraf gönderimi de yapılabiliyor. Uygulama, Instagram’ın yeni bir metin tabanlı sosyal medya uygulaması olarak görülüyor. İnsanlar yakın çevreleriyle daha kolay ve hızlı iletişim kurabilir. Uygulama henüz çok fazla özellik sağlamasa da zamanla kullanıcı deneyiminin zenginleştirilmesi planlanmaktadır. Aynı şekilde Instagram gibi resim tabanlı değil. Kullanıcılar metin tabanlı paylaşımlarla fikirlerini diğer kullanıcılara özgürce paylaşabilecek.

Threads Nedir?

Son dönemde Twitter’da yaşanan yeni güncellemelerle birlikte yeni rakip Threads tanıtıldı ve uygulama bir anda popüler oldu. Bu aşamada birçok kullanıcı da Threads nedir, nasıl kullanılır sorusunu merak ediyor. Threads, kelime anlamıyla iplik geçirmek manasına gelmektedir. Instagram Threads ise buradan yola çıkmış diyebiliriz. Birbirine bağlı zincirleme hesap özellikleriyle ekstra hesap kurmak gerekmiyor. Threads uygulaması bilindiği üzere Mark Zuckerberg tarafından piyasaya sürüldü.

Mark Zuckerberg ile Elon Musk arasındaki rekabeti kızıştıran Threads uygulaması, şimdiden milyonlarca kullanıcıya sahip oldu bile. Elon Musk’ı, insanların Twitter’ı kullanırken kaç tweet okuyabileceklerine geçici sınırlandırmalar getirmişti. Bu sebeple yapılan değişikliklerden rahatsız olan kullanıcıları cezbetmek için Threads piyasaya sürüldü.

Threads Ücretli mi?

Threads uygulamasını kullanmak isteyen bireylerin merak ettiği bir diğer detay, Threads ücretli mi sorusudur. Tamamen ücretsiz olan bu uygulama içerisinde de herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Uygulama yeni olduğu için reklamda barındırmıyor. Ancak ilerleyen zamanlarda Instagram ile benzer reklam kullanımı olabilir. Bunun dışında uygulamayı indirirken internet bağlantısı gerekiyor. Aynı şekilde uygulamayı kullanırken de internet bağlantısı sağlanmalıdır. Kullanıcılar, Instagram ve Twitter’ı ücretsiz kullandıkları gibi Threads uygulamasını da ücretsiz şekilde kullanabilirler.

Threads Nasıl Kullanılır?

Threads uygulamasını keşfetmek isteyen kullanıcıların merak ettiği bir diğer konu da Threads nasıl kullanılır sorusudur. Özellikle Meta, sosyal hayata çoktan dahil olduğu için Threads’e kayıt olmak birkaç adımdan oluşuyor. İlk olarak bir Instagram hesabına sahip olmalısınız. Ardından hesap oluşturmak için Android veya IOS için Threadsuygulamasını indirebilirsiniz. Bu aşamada yapılması gereken tek şey, Instagram hesap kullanıcı ismi ve şifresini kullanarak Threadsgirişişlemini gerçekleştirmenizdir. Instagram üzerinde takip ettiğiniz tüm hesapları otomatik olarak takip edebilir veya sadece bazılarını seçebilirsiniz.

Threads hesaplarınızı herkese açık veya özel olarak ayarlayabilirsiniz. Diyaloğa odaklanan yepyeni bir uygulama olarak birçok yönden Twitter’a benziyor. Kullanıcı adlarının önüne @ sembolü kullanılarak başka kullanıcılardan bahsedebilecek, diğer kişilerin gönderilerine yanıt verilebilecek. Twitter’la aynı mantıkla çalıştığı için kullanımı zor değildir. Uygulamada ‘’Yeniden Paylaş’’ butonuna tıklayarak farklı kullanıcıların konularını alıntılayabilirsiniz. Twitter ile aralarındaki farklı özelliklere baktığımızda ise doğrudan mesajlaşma işlevinin bulunmamasıdır. Aynı şekilde trend topic ve hashtag işlevi de bulunmuyor. İleti paylaşıldıktan sonra düzenleme imkânı da verilmemektedir.

Uygulamanın ana ekranında takip edilen hesapların paylaşmış olduğu yazılı içerikler görünmektedir. Aynı şekilde Instagram üzerinden engellenen kişiler Threads uygulamasında da engelli olabilmektedir. Uygulama güncel olarak 100’den fazla ülkede kullanıma açıldı ancak Avrupa Birliği’nden erişim sağlanamıyor. Bunun dışında Türkiye’den uygulamaya erişilebiliyor.

Threads Nasıl İndirilir?

Threads nasıl indirilir genel olarak baktığımızda App Store ve Google Play Store üzerinden indirilmektedir. Uygulamayı cihazınızda indirdikten sonrasında Instagram hesabınızda Threads hesabınızı açabilirsiniz. Instagram’da takip ettiğiniz herkesi uygulamada tek seferde takip edebilir, arkadaşlık isteği yollayabilirsiniz. Böylece platform kullanıcıları birbiriyle daha kolay şekilde iletişim kurabilir, uygulamaya kolay bir şekilde adapte olunabilir. Instagram hesabınız yoksa uygulamada yeni bir hesap açabilirsiniz. Yani Threads’e kayıt olabilmek için Instagram şartı aranmıyor.

Threads Özellikleri

Threads uygulaması, birçok Twitter özelliğiyle örtüşüyor. Ama en büyük avantajı Instagram ve Facebook ile zincir bir şekilde bağlantı kurabilme şansıdır. Bu durum birçok kullanıcı için avantaj sağlarken uygulamayı hemen kullanmaya başlamalarına olanak sağlıyor.  Bunların yanı sıra bazı Threads özellikleri şu şekildedir:

  • Yazılı formatta paylaşım yapabilme imkânı. (Tweet atma özelliğiyle benzetebiliriz.)
  • Yapılan paylaşımlar video veya fotoğraf ekleyebilmek.
  • Yapılan paylaşımları Instagram hesabınızda da paylaşabilmek.
  • Instagram’daki kullanıcı adının aynısını koruyarak kullanabilmek.
  • Instagram’daki profil bilgilerini, biyografi, bağlantı vs. kısımları aynı şekilde Threads’e entegre edebilmek.
  • Diğer kullanıcıların paylaşımlarını beğenmek, alıntılamak ve yorum yapabilmek.
  • Farklı kullanıcıları paylaşımlarda @ işaretiyle etiketlemek.

Genel olarak Threads ile Instagram uygulaması birbirleriyle entegre olabilmektedir. Ancak bağımsız uygulamalar olduğundan dolayı Threads üzerinde yapılan fotoğraf, biyografi farklılıkları Instagram’da bir değişikliğe sebep olmaz.

Twitter ve Threads Arasındaki Farklar

Genel olarak Twitter, en popüler sosyal medya uygulamalarından birisidir. Kullanıcılar belirlenen karakter sınırlamasına sahip metin tabanlı tweet içeriklerini paylaşabiliyor. Diğer kullanıcılar bu içerikleri takip edebilir, retweet yapabilir ve beğenebilirler. Aynı şekilde trendlere göz atarak etkileşim sağlayabilirler. Twitter, dünya çapında geniş bir kullanıcı tabanına sahip olarak oldukça popülerdir. Threads ise Twitter’a rakip olarak hazırlansa da eksik olan farklarda göze çarpıyor. Twitter ve Threads arasındaki farklar şu şekildedir:

  • Threads uygulamasında canlı yayın özelliği bulunmaz.
  • Hazırlanan içeriklere hashtag eklenemez.
  • Threads en önemli eksikliklerinden birisi küresel olarak en fazla arananlar listesinin olmamasıdır.
  • Kullanıcılar tarafından anket oluşturma özelliği bulunmamaktadır.
  • Threads uygulamasında sohbet topluluğu oluşturulmaz ve aynı zamanda topluluk grubu oluşturma özelliği bulunmuyor.

Tüm bu özellikler Twitter ile Threads uygulamasını ayıran en önemli farklar olarak özetlenebilmektedir. Threads, Twitter uygulamasından farklı olarak anlık durum güncelleme şansı tanıyor. Böylece takip edilen diğer kullanıcıların nerede ne yaptığını görebileceksiniz. Aynı şekilde bu durum güncellemeleri sayesinde arkadaşlarınızla daha kolay etkileşim şansı yakalayabilirsiniz.

Threads Güvenli mi?

Threads uygulamasıyla alakalı merak edilen en önemli sorulardan birisi de Threads güvenli mi sorusudur. Threads uygulamasının, hesapların güvenlik ve gizliliklerine önem verdiğini söyleyebiliriz. Örnek olarak yakın arkadaşlarınız ile paylaştığınız içerikler, sadece seçtiğiniz kişilerle paylaşılıyor. Üstelik şifreleme ile iletişim güvenliği de sağlanmaktadır. Böylelikle paylaşımlarınızın diğer kullanıcılar tarafından görülme riski olmaz.

Genel olarak Threads, insanlar arasındaki bağlantıları güçlendirmek için sosyal medyada sınırları aşıyor. Bu nedenle sosyal medya platformları arasında yepyeni bir soluk arayan kişiler için mutlaka denenmesi gereken bir seçenek. Gizlilik odaklı yaklaşımları, güçlü özellikleri sayesinde tüm kullanıcılara benzersiz deneyimleri sağlıyor. Threads uygulaması, tamamen yenilikçi ve güçlü özellikleri bir araya getirerek sosyal medya dünyasına yeni bir hareket kattı diyebiliriz. Geleneksel sosyal medya platformları dışında daha samimi ve özel bağlantılar kurmayı sağlayan Threads ile yepyeni deneyimleri elde etmek mümkün olacak.

SosyalDigital ile Threads Profilinizi Geliştirin

Threads hizmetlerimizle talep ettiğiniz profilin etkileşimini arttırabilirsiniz. Sosyal medya platformunda hızlı bir şekilde yükselmek isteyenler ve daha fazla kullanıcıya ulaşmayı hedefleyenler için çeşitli hizmetler mevcut. Kısa sürede popüler hale gelen Threads uygulamasında profilinizi büyütmeniz mümkün olacak. Üstelik hesabınıza herhangi bir zarar verilmeden güvenilir şekilde kullanılabilir.

SosyalDigital, diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi Threads uygulaması içinde popüler hizmetlerini sağlıyor. 8 kişilik ekip ve 5 senelik tecrübeyle beraber üstün kaliteli hizmetleri tüm dijital varlıklar için sunmaktadır. Güvenilir ödeme imkanları, uygun fiyatlar, kaliteli kullanıcılar ve daha fazla avantajla tüm sosyal medya platformlarına yönelik ücretli hizmetleri bir araya getiriyor. Diğer sosyal medya hizmetleri gibi Threads içinde en hızlı hizmetleri veren bir firma olarak talep ettiğiniz avantajlara güvenilir, hızlı ve uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.

SosyalDigital, sunduğu 7/24 canlı destek özelliğiyle satın alma öncesi ve sonrasında her daim yanınızda. Sizler de bu olanakların tadını çıkarırken Threads profilinizi geliştirebilirsiniz. Hesabınızı arşa çıkaracak Threads servislerinden yararlanın. Threads etkileşiminizi arttıracak hizmetler için aşağıya göz atabilirsiniz.

Threads Hizmetleri:

Threads Takipçi satın al

Threads Beğeni satın al

Threads Yeniden paylaşım satın al

Hilal

Her konuda kapsamlı ve güvenilir içerikler üretmek için çaba gösteriyoruz. Sitemizde sosyal medya, teknoloji, nasıl kullanılır ve daha birçok konuda zengin içeriklere ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu