GenelTikTok

TikTok’un Yeni Özellikleri: Spotify’a Rakip Geliyor!

Dünya genelinde milyarlarca kullanıcıya ulaşmayı başaran TikTok, varlığını sürdürmek için sürekli güncellemelere ve işlevsel araçlara yer vermeye devam ediyor. TikTok’ta en çok dinlenen şarkılar günümüzde diğer platformlarda da yakından takip ediliyor. Özellikle akımların çoğalması ve kullanılan müzik türlerinin de değişmesinin ardından TikTok tarafından kullanıcılarına bu müziklere daha kolay şekilde ulaşmaları için yeni özellikler sunuluyor.

Apple Music ve Spotify rakibi olarak lanse edilen TikTok Music, dijital müzik hizmeti sunuyor. Fiyatı ve özelliklerine bakıldığında ise piyasada hakimiyeti oldukça yüksek olan ücretli müzik uygulamalarına ciddi bir rakip olması bekleniyor.

Sosyal medya platformları arasında rekabet her geçen gün artmaya devam ediyor. Artan bu rekabet sonrasında popüler platformların birbiri ile benzer özellikler sunması dikkat çekiyor. TikTok Music uygulaması, şu an için iki ülkede hizmet verse de kısa sürede piyasada Spotify ve Apple Music gibi platformlar ile rekabet etmesi bekleniyor.

TikTok Music Nedir?

TikTok Music, TikTok platformunda içerik üreticileri tarafından videolarında kullanılan müzikleri rahatça bulmalarını sağlayacak bir tür dijital müzik kütüphanesi olarak tanımlanıyor. En popüler ve hit müzik parçalarını kullanabilecekleri bir platform olan TikTok Music, geniş bir müzik içeriği ile dikkat çekiyor. TikTok tarafından kullanıcılarının kısa videolar oluşturmasına ve bu videoların arkasına müzik eklenmesine olanak tanınıyor.

TikTok Music ise kullanıcıların videolarını daha eğlenceli ve görünür hale getirmek için önemli ölçüde işlerini kolaylaştırmaktadır. Müzik kliplerini ve popüler şarkıları kullanarak içerik üreticilerinin daha kolay şekilde bu müziklere ulaşmaları sağlanmaktadır.

Spotify ve YouTube Music gibi uygulamalara rakip olması hedeflenen uygulamanın yakın zamanda önemli bir başarı elde etmesi bekleniyor. ByteDance, kısa süre önce iki ülkede abonelik tabanlı dijital müzik hizmetini başlatma kararı almıştı. Universal Music Group, Warner Music Group ve Sony Music gibi pek çok önde gelen şirketin parçalarının da uygulamada yer alacağı duyurulmuştu. TikTok trend music seçenekleri arasından en doğru seçimleri yapmak isteyen kullanıcılar için avantaj sağlayacaktır.

TikTok Music Özellikleri Nelerdir?

TikTok Music, kullanıcıların TikTok videolarında viral olan şarkları bulmasına yardımcı olmayı hedefleyen bir platform olarak tanımlanıyor. Bu sayede kullanıcıların TikTok üzerinde en fazla dinlenene ve videoları için kullanabilecekleri şarkıların neler olduğunu bulmaları sağlanıyor. TikTok Music’in pek çok farklı özelliği bulunuyor. Bu özellikler arasında en dikkat çekeni ise kullanıcıların istediği müzikleri arka plana eklemeleridir.

Buna ek olarak kısaca şu tür işlevsel özellikler kullanılmaktadır:

  • Müzik kütüphanesi,
  • Popüler şarkılar ve trendler,
  • Ses efeketleri,
  • Müzik arama ve keşfetme vb.

Tıpkı popüler rakipleri olan Spotify ve YouTube Music gibi platformlar ile benzer şekilde kullanıcılarına hizmet sunmaktadır. Bu tür özelliklerini aktif olarak kullanarak TikTok’ta çok daha başarılı bir şekilde oluşturulan içerikler için müzik eklenmesi mümkündür. TikTok akım şarkıları arasından en çok dinlenen ve popüler hale gelen müzikleri bulmak için TikTok Music en iyi sonuçları sunmaktadır.

TikTok Music Nasıl Kullanılır?

Abonelik tabanlı bir dijital müzik hizmeti olan TikTok Music’i kullanımı diğer birçok benzer rakip platform ile benzerlik gösteriyor. Kullanıcıların TikTok ve TikTok Music hesaplarını senkronize ederek kullanmaları sağlanacak. Buna ek olarak beraber şarkı indirebilecekleri gibi diğer platformlar üzerinden de paylaşabilecekler. TikTok’ta viral olan şarkıların tam halin de dinleme özelliği sunması TikTok Music’in daha fazla ön plana çıkmasını desteklemesi bekleniyor.

Şirket tarafından TikTok Music hakkında paylaşılan bilgilere göre gerçek zamanlı şarkı sözleri ve arkadaşlarla birlikte aynı anda aynı şarkıyı dinleme gibi özellikleri de yine uygulama üzerinden kullanılabilecek. Diğer dijital müzik servislerindeki şarkı kütüphanelerinin içeri aktarma ve şarkı sözleri ile rama gibi çeşitli özellikleri de yine arama kısmında aktif olarak kullanılabilecek.

TikTok’ta en çok dinlenen şarkılar Türkçe ve yabancı olarak sınıflandırılıyor. Bu sınıflandırmalara göre de kullanıcıların trend olan TikTok şarkılarını tek bir platform üzerinden rahatça bulmaları, dinlemeleri ve paylaşmaları sağlanacak. Kullanımı itibariyle diğer dijital müzik platformları ile benzerlik göstermektedir.

TikTok Music Hangi Ülkelerde Kullanılıyor?

TikTok Music uygulaması şu an için Brezilya ve Endonezya gibi ülkelerde kullanılıyor. Bu iki ülke dışında şu an da hangi ülkelerde hizmet verdiği ise bilinmiyor. Ancak Türkiye’de TikTok’un bir hayli çok kullanıcısı olması nedeniyle yakın zamanda Türkiye’nin de söz konusu uygulamanın aktif olarak kullanıldığı ülkelerden biri olması bekleniyor. Her geçen kullanıcı sayısını artıran TikTok, çok sayıda kullanıcıya ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

TikTok video içeriklerinin arkasında kullanılacak müzikleri bulma, en çok dinlenen şarkıları bulma ve tam hallerini dinlemem gibi konularda TikTok Music uygulaması kullanıcılarına önemli bir hizmet sunacak. Günümüzde birçok kullanıcı tarafından tercih edilen TikTok uygulamasının TikTok Music ile dijital müzik platformları ile rekabet etmesi de bekleniyor.  

Türkiye gibi ülkelerde de TikTok kullanımı her geçen gün artmaya devam ediyor. TikTok kullanıcı sayısının artması nedeniyle ülkemizde de kıs süre içinde kullanıma başlaması bekleniyor. Günümüzde TikTok içerik üreticileri için birçok önemli yenlik de hayata geçirildi. Bu yenilikler sayesinde uygulamanın da popülerliği giderek artmaya devam ediyor.

TikTok Music Abonelik Ücretleri Ne Kadar?

TikTok Music abonelikleri hakkında henüz net bir ücret biliniyor. Ancak Brezilya ve Endonezya gibi ülkelerdeki kullanımlarına bakıldığında ise ortalama 3,25 – 3,49 dolar arasında bir fiyat görülmektedir. Söz konusu iki ülkedeki kullanımı ve abonelik ücretlerinin dışında uygulamanın akıbeti hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Ülkemizde ve diğer ülkelerde ne zaman aktif olarak faaliyet geçeceği ise bilinmiyor.

Türkiye’de TikTok Music uygulamasının kullanıma sunulmasının ardından ülkemizde ortalama olarak abonelik ücretlerinin 30 – 40 lira arasında olması bekleniyor. Rakip platformlar olan YouTube Music, Spotify ve Apple Music gibi platformlar aylık ve yıllık aboneliklere göre farklı fiyatlara sahiptir. Mevcut piyasa koşullarına göre abonelik ücretleri hesaplanacaktır.

TikTok uygulaması üzerinde günün öne çıkan müziklerini dinlemek ve videolarda kullanmak veya paylaşmak için TikTok Music ayrıcalıklarından faydalanılabilecek. Piyasadaki güçlü rakiplerine karşı de TikTok Music’in iyi bir rekabet oluşturması bekleniyor.

SosyalDigital TikTok Hizmetleri

TikTok Music uygulamasının devreye girmesi halinde Türkiye’deki kullanıcıların da çok daha geniş bir kitleye ulaşmaları sağlanacak. Sosyal medyada fenomen olmak ve daha etkili içerik üretmek isteyen kullanıcıların TikTok’ta doğru stratejiler ile ilerlemeleri gerekecektir. Kayıt işlemleri sonrasında Tiktok’a giriş yap seçeneği ile girdiğiniz ilk andan itibaren birçok farklı özelliği aktif olarak kullanabilirsiniz.

Zaman zaman bu araçlar tek başına geniş kitlelere ulaşmanız için yeterli olmayacaktır. Bu tür durumları aşmak için SosyalDigital’in uzman sosyal medya çözümlerinden faydalanarak otomatik izlenme, paylaşım, kaydetme, takipçi ve fenomen paketlerini tercih ederek daha geniş kitlelere ulaşmanız mümkündür.

Dijital dünyada etkinliğini daha çok artırmak isteyen TikTok’un TikTok Music uygulaması ile getireceği birçok yenilik platformu daha aktif ve verimli kullanmanızı sağlayacaktır. Güvenli şekilde hesap oluşturma işlemleri sonrasında sosyal medya stratejilerimizden de yararlanarak etkinliğinizi artırabilirsiniz.

Bknz:

TikTok Hizmetlerimiz

Spotify Hizmetlerimiz

Hilal

Her konuda kapsamlı ve güvenilir içerikler üretmek için çaba gösteriyoruz. Sitemizde sosyal medya, teknoloji, nasıl kullanılır ve daha birçok konuda zengin içeriklere ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu