YouTube

YouTube Hype Özelliği Nedir?

(İçerik Üreticilerine Müjde!)

YouTube küçük içerik üreticilerini desteklemek ve etkileşimleri teşvik etmek için YouTube Hype özelliği üzerinde çalışmaktadır. Bu özellik ile birlikte izleyiciler sevdiği video ve içerik üreticilerini tanıtmak için fırsat oluşturabilecek. Küçük içerik üreticileri bu sayede platformdaki görünürlüğünü arttırabilecek. Özellik şu anda yalnızca belli ülkelerde test edilmektedir. Türkiye de test edilen ülkeler arasında bulunmaktadır.

YouTube Beğeni Butonu Benzeri Özellik Hype Nedir?

YouTube Hype, izleyicilerin videoları hypelamasına olanak sağlamaktadır. Bu şekilde videolar hafta içerisinde diğer beğenilen içeriklerle birlikte görülür. YouTube hype özelliği, daha küçük içerik üreticilerini desteklemek ve platformda görünürlük kazandırmak için kullanılmaktadır. Özellik, YouTube topluluğunda “İzleyicilerin favori içerik üreticilerini desteklemesinin yeni yolu” şeklinde duyurdu.

YouTube’un Türkiye’de Test Edilen Yeni Özelliği Hype Ne İşe Yarar?

Yetkililerin yaptığı açıklamalara göre “YouTube Hype Özelliği” “Beğen ve Paylaş” özellikleri gibi çalışmaktadır. Küçük içerik üreticilerinin videoları normal bir şekilde beğendiğinde erişim ve keşif algoritmaları daha az etkilenmektedir. Diğer içerik üreticilerine nazaran videolarınız daha az kullanıcıya gösterilir. Etkileşim oranlarını yükseltmek içeriklerinizin daha fazla kullanıcıya gösterilmesini sağlar. YouTube Hype özelliğinden faydalanarak videolarınızı vurgulayabilirsiniz. Hype, YouTube keşfet bölümünde yer alacak ve trend bölümünden de görüntülenebilecek. Son 7 gün içerisinde yayınlanmış videoları Hype ile birlikte paylaşılabilecek. Böylece özellik düzenli olarak farklı içerikleri kullanıcılara gösterebilecek.

YouTube’un Test Edilen Yeni Özelliği Hype Nasıl Kullanılır?

YouTube Hype Özelliği

YouTube’un test edilen yeni özelilği Hype’ı kullanmak oldukça kolaydır. Hype özelliğini kullanmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • YouTube mobil uygulamasını açın.
  • Son 7 gün içerisinde yüklenen uygun bir video bulup girin.
  • Vidoeyu Hypelamak için yorum önizlemelerini sola doğru kaydırın.
  • Gördüğünüzde “Hype” seçeneğine basın.
  • Karşınıza çıkan kartta Hype puanlarını görebilirsiniz. İçerik üreticinin abone sayısına göre gönderebileceğiniz Hype puanları değişiklik göstermektedir.
  • Videoya puan kazandırmak için “Hype” butonuna basın.

Yukarıdaki adımları uygulayarak sevdiğiniz ve beğendiğiniz içerik üreticilerine Hype gönderebilirsiniz. Bu şekilde üreticilerin videolarını daha fazla kullanıcıya ulaştırmasına yardımcı olabilirsiniz.

YouTube Hype Özelliği Nasıl Açılır?

YouTube Hype özelliğini test etmek için içerik üreticilerinin Brezilya, Tayvan ya da Türkiye’de ikamet etmesi gerekir. Özellik ilerleyen zamanlarda daha fazla içerik üretici ve izleyiciye sunulacaktır. Özelliğin sunulduğu ülkelerde ikamet ediyorsanız içerikleri haftada 3 kez hype edebilirsiniz. İsterseniz aynı video isterseniz de farklı videoları Hype edebilirsiniz. Özellik pazartesi günü gece yarısında yenilenmektedir. Son 7 günde yüklenmiş ve 500 – 500.000 arasında abone sayısına sahip içerik üreticilerinin uzun format videolarını Hype edebilirsiniz. Diğer içerik türlerinin Hype edilmesine henüz izin verilmemektedir. Aynı zamanda içeriklerin YouTube topluluk kurallarına uygun olması da gereklidir.

YouTube Hype Özelliğiyle Etkileşim Nasıl Artırılır?

Beğendiğiniz içerik üreticilerinin uzun format videolarını haftada 3 defa Hype ederek daha fazla izlenme ve etkileşim kazanmasına yardımcı olabilirsiniz. Videoları Hype ettiğinizde içerikler puan kazanır. YouTube, içerik üreticinin abone sayısına göre Hype puanlarına bonus eklemektedir. Abone sayısı ne kadar azsa Hype için o kadar fazla bonus eklenir.

Yüksek puan alan videolar en çok hype edilen videoların olduğu bir skor tablosunda yer almaktadır. Aynı ülkedeki izleyiciler aynı video listesi gösterilmektedir. Bu şekilde yakınınızda bulunan üreticileri hype ederek destekleyebilirsiniz.

YouTube Hype’ı Türkiye’de Kimler Kullanabilecek?

YouTube, Hype özelliğini Türkiye’deki kullanıcılara sunmuştur. Birçok kişi tarafından da kullanılmaya başlanmıştır. Henüz Hype butonu kullanıcılara büyük etkileşimler getirmese de yakında özelliğin geliştirileceği açıklanmıştır. YouTube Hype özelliği yeni ve küçük içerik üreticileri için oldukça büyük fırsatlar sunmaktadır. Genel YouTube kitlesi de özelliğin bir devrim yaratacağını düşünmektedir.

SSS:

YouTube Hype Nedir?

YouTube Hype, küçük içerik üreticilerinin videolarını daha fazla kullanıcıya göstermesi için sağlanan bir özelliktir. Hype özelliği ile birlikte küçük içerik üreticileri videolarını daha geniş bir kitleye göstererek etkileşim oranlarını arttırabilir.

YouTube Hype Puanı Ne Demek?

YouTube Hype puanı izleyicilere sunulan videolara göndermek için bulunan puanlardır. Düşük abone sayısına sahip hesaplara daha düşük Hype puanları gönderebilirsiniz. Bu şekilde içerik üreticinin hesabını büyütmesini sağlayabilirsiniz.

YouTube Hype Ücretli mi?

YouTube Hype özelliği şu anda ücretsizdir. Ancak ilerleyen günlerde özelliği ücretli olarak sunulup sunulmayacağı hakkında bir bilgi bulunmamaktadır.

YouTube Hype Seçeneği Nasıl Aktive Edilir?

YouTube şu anda Türkiye, Brezilya ve Tayvan'da kullanılmaktadır. Aynı zamanda yalnızca mobil uygulamalardan kullanılabilir. Hype etmek istediğiniz videoya girdiğinizde yorumlar bölümünü kaydırarak Hype bölümüne ulaşabilirsiniz.

Hilal

Her konuda kapsamlı ve güvenilir içerikler üretmek için çaba gösteriyoruz. Sitemizde sosyal medya, teknoloji, nasıl kullanılır ve daha birçok konuda zengin içeriklere ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu